VI säkrade slutspelsplatsen i sista omgången.

VästeråsIrsta klart för slutspel

En slutspelsplats låg i potten för VästeråsIrsta i den sista omgången i damernas elitserie. Om spelet varit svajigt tidigare under säsongen så tog man fram storspelet när man säkrade slutspelsplatsen genom att krossa Skövde med 23–14. I slutspelet väntar topplaget Höör.

Efter första halvlek låg VästeråsIrsta under med 8–10 och den åtråvärda slutspelsplatsen var i fara. Men i den andra halvleken växlade VI upp och formligen krossade gästande Skövde. VI vinner halvleken med smått otroliga 15–4 och vinner matchen med 23–14. I och med segern blir det slutspel för VI damerna som fixat detta trots att man haft en tung period efter nyår.

– Jag är både glad och lättad att vi fixat det. Nu blir det Höör, det kunde ha blivit vilket lag som helst i slutspelet och det spelar ingen roll, säger Frenne Båverud till radiosporten.
– Nu får vi spela om det roliga, ingen ångest utan bara möjligheter och jag är jätteglad.

VI hade hela nio spelare med i målprotokollet vilket visar vilken laginsats som det var ikväll. Bäste målskytt var Ellenor Åström med sina sju mål.