Foto: STEFAN LINDGREN

Thomas Paananen: "Glad och stolt över mina spelare"

Som Thomas Paananen flaggade för innan playoff-serien mot Kristianstad skulle spelet i powerplay bli avgörande. Det var just i powerplay som Conny Strömberg sköt VIK till kvalserien med sitt 2–1 mål. – Det var precis som jag sa igår var powerplay viktigt, och vi gjorde bägge våra mål där, säger VIK:s tränare Thomas Paananen under presskonferensen.

Publicerad

– Idag blev det en helt annan matchbild från vår sida. Under de första 40 minuterna spelar vi den hockey som vi vill spela där vi flyttar pucken på ett bra sätt. Innan hade vi pratat om att det är tufft att spela två matcher i rad, något som vi haft problem med i början av allettan och KIK hade inte riktigt gjort det. Vi fick matchbilden dit vi ville, sedan i tredje perioden när de fick 1–1 målet fick de ny luft under vingarna, säger Paananen och fortsätter.

– Det där powerplay som vi redde ut var viktigt. Det var precis som jag sa igår var powerplay viktigt, och vi gjorde bägge våra mål där. Det var två bra lag som möttes men vi är väldigt glada för att vi är klara för kvalserien.

Paananen var riktigt nöjd med lagets insats under den här playoff-serien.

– Jag tycker att hela laget var bra idag. Efter första matchen åkte vi på både skador och sjukdomar på tre spelare. Ersättarna till dem gör det på ett bra sätt och jag tycker att de kliver in på ett bra sätt. Jag tyckte det var en härlig inramning och en bra hockeymatch men jag är grymt glad och stolt över mina spelare insatser idag och hur de hanterade matchen, avslutar Thomas Paananen.

Powered by Labrador CMS