×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Stormig presskonferens efter kvällens förlust

Kristianstad tog en välförtjänt 2–1-seger över VIK under fredagskvällen. Detta efter att VIK varit riktigt bleka i det offensiva spelet. På presskonferensen hettade det dock till ordentligt när Kristianstads tränare Mats Lusth anklagade Västeråsspelarna för att filma. – De slängde sig så fort man kom åt dem, sade han.

– Vi var glada att det stod 0–0 efter första perioden. Sedan fick de 1–0 tidigt i andra perioden. Efter målet tycker jag att vi fick lite luft under vingarna och jobbade oss in i matchen mer och mer. Det var en ganska jämn andra period. I tredje perioden tar vi över mer och mer och är nära att få till en förlängning. Nu är det 1–1 i matcher och en tredje avgörande match i morgon som vi ser fram emot, säger Thomas Paananen under presskonferensen.

VIK var riktigt trögt i den första perioden och så här förklarade Paananen varför det såg ut som det gjorde.

– Jag vill snarare hylla Kristianstad, jag tycker att de är ett fantastiskt bra lag. Det var en kombination att vi var på hälarna och att de gjorde det riktigt bra. Det är inte bara att vi är dåliga när vi är dåliga utan jag tycker att de var bra också.

– Vi behöver bli effektivare och det är det som vi behöver fokusera på nu. Men vi känner oss starka och spelar på mycket folk. I morgon kommer vi att komma ut bättre, det är jag övertygad av, säger Paananen.

Mats Lusth kritiserade VIK

Kristianstads tränare Mats Lusth var irriterad trots att man tvingat fram en tredje avgörande match mot Västerås.

– Jag hyllar hela laget som gör sin bästa match för säsongen, riktiga krigare och vi vinner välförtjänt. Sedan är jag fruktansvärt besviken på att domaren inte klarade av att hantera matchen. Jag har aldrig sett ett gnälligare lag. De gnäller mer än vad Brynäs gjorde på 90-talet och det säger inte lite, säger Mats Lusth och fortsätter.

– De slängde sig så fort man kom åt dem och filmade till sig utvisningar. Då tappade jag totalt respekten för dem. Jag har respekterat Västerås och Patrik Zetterberg, framför allt eftersom jag har mött honom mycket och han har aldrig stått för det där. Sedan försöker de köra över Joel (Gistedt) fyra, fem gånger och domarna klarade inte av att ta det. Det tycker jag är jäkligt ynkligt av Västerås och där tappade jag mycket respekt för dem, respekt som jag haft innan och framför allt mot Zetterberg som jag känner väl.

– Att de håller på med sån här skit, han har mig veterligen inte spelat i Brynäs, så jag vet inte vart han lärt sig den här skiten. Spela hockey, jag vet inte varför de ska ta till sån där skit för, säger Lusth.

Thomas Paananen var helt oförstående till Mats Lusth kritik.

– Jag håller inte alls med och förstår inte alls. Jag står inte bakom det som Mats säger och har inte alls den uppfattningen av matchen, säger Paananen.

Powered by Labrador CMS