Foto: STEFAN LINDGREN

Skitmål fällde Rönnby i första kvartsfinalen

Västerås Rönnby hade allt annat än tur med sig när man förlorade den första SM-kvartsfinalen mot Pixbo Wallenstam på bortaplan. Pixbo kunde ta en 8–4 seger och tog också ledningen med 1–0 i matcher.

Publicerad

– Vi kände att vi gjorde mycket bra idag, och att vi mycket väl kunde ha raffat dem idag, säger Rönnbys assisterande tränare Karolina Widar till Västerås Tidning.

Vad var det som gjord att ni inte lyckades med det?

– För det första fick de lite enkla mål, det tog på någon klubba och in. Sedan sköt de tre skott som styrdes på någon och in. Det var tre till fyra sådana mål av deras fem första mål. Det är ganska tufft, men vi känner att de inte skapade och vi var bra. Det är lite frustrerande att få de målen, säger Widar och fortsätter.

– Det var 2–0 till Pixbo inför andra perioden, vi gör en bra första där vi har stolpskott och powerplay och minst lika många lägen, vi kände att vi var med. Efter andra perioden hade vi samma känsla, vi var bättre än dem där. Men då får de två sådana där mål som egentligen är skitmål.

Ni fick en snabb reducering i tredje perioden, berätta?

– Vi gjorde 4–3 och kamp och löpmässigt så matchade vi Pixbo. Men återigen kom ett sånt där mål igen där de egentligen lägger ett skott utanför som tar på foten på en annan Pixbospelares som var på väg bort från situationen. Där blev det 5–3 och det var tungt.

Vad kan ni ta med er till kvartsfinal 2?

– Arbetsmässigt gör vi en riktigt bra match, vi löper ifrån dem och är hetare och satsar i de lägen som vi har och går in helhjärtat, avslutar Karolina Widar.

Powered by Labrador CMS