Rönnbys Jonna Sjöberg har en stark säsong bakom sig. Nu kommer belöningen i form av en landslagsplats. Foto: Jonas Bergkvist

Rönnbytalangen landslagsdebuterar

I dag presenterades de 30 spelare som är kallade till damlandslagets läger i Borlänge 3–7 juni. En av dessa är Västerås Rönnbys 19-åriga supertalang Jonna Sjöberg. – Hon är tuff, rivig och sliter mycket, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Jonna Sjöbergs fantastiska säsong bara fortsätter. Efter en strålande debutsäsong i SSL – som gav 25 poäng (14+11) på 23 matcher – nominerades det stora framtidsnamnet inom svensk daminnebandy till Årets rookie.

– Jag är faktiskt väldigt nöjd med min säsong. Det har gått bättre än förväntat. Förra året fick jag ett smakprov på SSL. Men i år känns det som jag har kommit in i det snabbt och kunnat leverera som jag gjorde i allsvenskan. Så jag har kunnat göra lite poäng som jag vill göra, sa Jonna Sjöberg till innebandymagazinet i samband med rookie-nomineringen.

Nu kommer nästa belöning: debut i a-landslagssammanhang.

Förbundskaptenen Andreas Lundmark är uppenbarligen också väldigt nöjd med Jonna Sjöbergs framfart på innebandyplanen under säsongen:

– Hon är en spelare som skapar väldigt mycket egna chanser. Hon är tuff, rivig och sliter mycket. Tittar vi på de forwards vi har i landslaget är det den spelartypen vi har. Hon har bra skytte och jobbar hårt över hela banan, säger han till innebandy.se.

Det stora målet för landslaget kommande säsong är VM i Bratislava i 1–9 december.

– Det här lägret blir som en uppstart inför VM. Vi har tagit ut en bred trupp för dem som vi anser är närmast en VM-plats, säger Andreas Lundmark.

Nu är Jonna Sjöberg – som under våren förlängde sitt kontrakt med Rönnby – alltså med på allvar och slåss om en plats i VM-truppen.

Det här är Jonna Sjöberg

Ålder: 19 år

Moderförening: Västerås IBF

Säsonger i Rönnby: 7.

Meriter: JVM-guld, 14 stycken U19-landskamper, nominerad som Årets rookie i svensk innebandy säsongen 2016/17.

Aktuell: Uttagen i A-landslaget för första gången.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.