Rönnbys Jonna Sjöberg har en stark säsong bakom sig. Nu kommer belöningen i form av en landslagsplats. Foto: Jonas Bergkvist

Rönnbytalangen landslagsdebuterar

I dag presenterades de 30 spelare som är kallade till damlandslagets läger i Borlänge 3–7 juni. En av dessa är Västerås Rönnbys 19-åriga supertalang Jonna Sjöberg. – Hon är tuff, rivig och sliter mycket, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Publicerad

. Efter en strålande debutsäsong i SSL – som gav 25 poäng (14+11) på 23 matcher – nominerades det stora framtidsnamnet inom svensk daminnebandy till Årets rookie.

– Jag är faktiskt väldigt nöjd med min säsong. Det har gått bättre än förväntat. Förra året fick jag ett smakprov på SSL. Men i år känns det som jag har kommit in i det snabbt och kunnat leverera som jag gjorde i allsvenskan. Så jag har kunnat göra lite poäng som jag vill göra, sa Jonna Sjöberg till innebandymagazinet i samband med rookie-nomineringen.

Nu kommer nästa belöning: debut i a-landslagssammanhang.

Förbundskaptenen Andreas Lundmark är uppenbarligen också väldigt nöjd med Jonna Sjöbergs framfart på innebandyplanen under säsongen:

– Hon är en spelare som skapar väldigt mycket egna chanser. Hon är tuff, rivig och sliter mycket. Tittar vi på de forwards vi har i landslaget är det den spelartypen vi har. Hon har bra skytte och jobbar hårt över hela banan, säger han till innebandy.se.

Det stora målet för landslaget kommande säsong är VM i Bratislava i 1–9 december.

– Det här lägret blir som en uppstart inför VM. Vi har tagit ut en bred trupp för dem som vi anser är närmast en VM-plats, säger Andreas Lundmark.

Nu är Jonna Sjöberg – som under våren förlängde sitt kontrakt med Rönnby – alltså med på allvar och slåss om en plats i VM-truppen.

Det här är Jonna Sjöberg

Ålder: 19 år

Moderförening: Västerås IBF

Säsonger i Rönnby: 7.

Meriter: JVM-guld, 14 stycken U19-landskamper, nominerad som Årets rookie i svensk innebandy säsongen 2016/17.

Aktuell: Uttagen i A-landslaget för första gången.

Powered by Labrador CMS