Rönnbys assisterande tränare Karolina Widar Foto: Stefan Lindgren×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Rönnby räckte inte till mot serieledande Pixbo

Söndagens uppgift blev för tuff för Rönnby. Mot serieledande Pixbo hade man inte mycket att sätta emot. Visserligen avslutade Rönnby matchen positivt men gästerna kunde ändå vinna med 6–3.

Publicerad

Att det skulle bli en svår match för Rönnby det förstod man om man läst tabellen inför matchen. Pixbo från Mölnlycke hade endast förlorat en match inför söndagens match i Svenska Superligan. Pixbo visade också varför man leder serien när man inte bjöd på något och var effektiva framåt.

– Jag tycker att vi gör en bra första period. Då kändes det som att vi skapade och lirade mot dem och de kom lite fel in i matchen. Vi hade lägen och det var synd att det stod 0–2 efter första perioden, säger Rönnby assisterande tränare Karolina Widar.

I den andra perioden tog Pixbo över spelet och Rönnby hade svårt att få några längre anfall. Innan perioden var slut hade gästerna utökat sin ledning till 0–4.

– I andra går vi ner oss och blir passiva och hängde inte riktigt med, förklarar Widar.

Inför tredje perioden hoppades Rönnby kunna få till en förändring av matchbilden, men det blev rullgardin ner direkt. Pixbo satte 0–5 i periodens första anfall.

– Det var lite synd att de gjorde mål i sitt första anfall, man är peppad inför perioden och sedan händer det där, säger Widar och fortsätter.

– Vi mötte seriens bästa lag och defensivt visade de att de är topp ett i Sverige. De har en jättebra defensiv och vi hade problem med att sätta dit bollarna. De är väldigt heta ut i alla situationer på banan där de satsar på att vinna första bollarna överallt.

Pixbo lyckas även utöka sin ledning till 0–6 innan Rönnby chansade allt framåt. Det gav resultat då man lyckades med att sätta tre raka mål och snygga till slutresultatet som blev 3–6 till Pixbo.

– Vi hade inget att förlora, står det 0–6 på tavlan var det bara att gå ut och sätt full press på dem. Det störde dem lite såklart, men de hade inte så mycket att spela för, men jag tycker att vi pressade ner dem rejält i tredje perioden. Synd bara att vi inte kunde spela så från början, säger Sofia Olander som gjorde Rönnbys andra mål i matchen.

Skulle ni släppt på tyglarna tidigare?

– Ja absolut. Första perioden gör vi bra, men i andra när vi går ner oss skulle vi har tryckt på dem lite tidigare, avslutar Sofia Olander

MATCHFAKTA

Rönnby – Pixbo 3–6 (0–2, 0–2, 2–3)Målskyttar Rönnby: Lisa Söderlund, Sofia Olander, Elin Björkman

Powered by Labrador CMS