Rönnby avgjorde i slutsekunderna

Med fem omgångar kvar av Svenska Superligan har Västerås Rönnby fått häng på den viktiga fjärdeplatsen i tabellen. Detta efter att man under söndagen besegrat Täby med 4–3 på bortaplan.

Efter en målmässigt jämn första period gjorde Täby ett ryck i andra perioden då man gick ifrån till en 3–1 ledning efter mål av Linnea Wiregård och Elin Gillberg.

Men Rönnby skulle svara för en urstark vändning i tredje perioden. Josefine Hagström inledde upphämtningen sju minuter in i perioden då hon reducerade till 3–2. Kvitteringen dröjde fram till det 16:e minuten då Emma Hellberg hittade rätt bakom Täbys målvakt Alexandra Durling. Rönnby skulle gå segrande ur striden som blev ett sekunddrama. Med 12 sekunder kvar av matchen avgjorde Elin Björkman tillställningen då hon satte det matchavgörande målet som betydde 4–3.

I och med segern är Rönnby på allvar med i striden om fjärdeplatsen i tabellen som blir viktig inför det stundande slutspelet.

MATCHFAKTA

Täby – Rönnby 3–4 (1–1, 2–0, 0–3)Målskyttar Rönnby Västerås: Rebecca Norman, Josefine Hagström, Emma Hellberg, Elin Björkman