Hannah Brunzell, till vänster, tog två medaljer vid JEM i Israel. Här med landslagstränaren Leo Sandberg och den andra VSS-simmaren som deltog i tävlingarna, Victoria Åberg.

Nya framgångar för Västerås stora simtalang

Hon är endast 16 år gammal. Men redan börjar Hannah Brunzells meritlista bli lång. I helgen slog hon till igen med två medaljer på JEM i simning.

  • Publicerad 19:54, 3 jul 2017

VSS-simmaren Hannah Brunzell lyckades ta bronsmedalj på både 100 och 200 meter bröstsim
vid Europeiska Juniormästerskapen i simning i Netanya i Israel som avslutades igår.

Hon slog dessutom klubbrekordet på bägge sträckorna. Detta lovar mycket gott inför hennes deltagande i JVM i Indianapolis 23-28 augusti.

16-åriga Hannah Brunzell har sedan tidigare bland annat ett guld på europeiska ungdoms-OS samt tre medaljer på Nordiska mästerskapen på meritlistan.

Även VSS-simmaren och ryggsimsspecialisten Victoria Åberg deltog på EJM. Hon nådde dock inga framskjutna placeringar denna gång, men fick med sig hem nyttiga erfarenheter till framtida tävlingar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.