Fighting face. Elin Cederroos är redo för sin nästa proffsmatch. Nästa lördag på en gala i Spanien ställs Västeråsboxaren mot en tjeckisk motståndare. Foto: Jonas Bergkvist

Nu är Cederroos redo att ta nästa kliv i sin proffskarriär

Elin Cederroos är redo att ta nästa steg i sin boxningskarriär. Den 2 december vid en gala i Spanien går hon sin andra match som proffs. – Det är det här jag tränar för, säger BK Rapid-boxaren.

Publicerad
Nävarna i luften efter att seger på teknisk knock out i proffsdebuten i april. Foto: Privat

I våras gjorde Elin Cederroos sin proffsdebut i supermellanvikt (76 kilo) i Stockholm. Det blev seger mot bosniskan Sanja Ostojic.

Nu, nästan åtta månader senare, är det dags för rond nummer två i proffskarriären.

– Äntligen. Det är ju matcher jag vill gå för att skaffa mig mer erfarenhet, säger hon.

Vid en gala i Alicante, Spanien, väntar 29-årige tjeckiskan Ester Konečná i andra ringhörnan.

– Jag vet egentligen inte mycket mer om henne än vad jag har läst mig till. Hon är mer erfaren än med sju proffsmatcher. Visserligen bara en seger, men hon har mött bra motstånd och aldrig blivit knockad. Så det är säkert en tuff tjej.

Matchen blir längre än debuten.

– Ja, då var det fyra ronder, nu blir det sex. Det känns bra, då hinner man komma in i det lite mer.

Elin Cederoos flyger ner till Spanien för invägning på fredag innan det är dags för match på lördagen.

Kontakten har tagits via en promotor som Rapidfolket jobbat med tidigare, tack vare Mikaela Laurén. Bland annat har klubbens Victor Fabretto varit och boxats på samma gala för ett par år sedan.

– Att matchen nu blev utomlands och inte i Sverige gör egentligen inte så mycket. Det är väl mest att anhöriga och vänner inte kan komma och kolla, säger Cederroos.

Hur laddad är du?

– Det här känns jätteroligt. Jag är verkligen redo att ta nästa steg. Jag har haft en bra sparringperiod och har utvecklats otroligt mycket sedan debuten. Nu hoppas jag kunna få visa det också.

Elin Cederroos betonar vikten att få matcher för att fortsätta bygga karriären.

Förhoppningar inför matchen?

– Bara att gå in och köra. Det är seger som gäller såklart. Men jag hoppas framför allt kunna plocka fram mer av min boxning som jag har i mig och visa att jag har utvecklats. Men visst, det vore självklart roligt att få avsluta med en knock.

För 2018 är planerna större.

– Drömmen är att kunna gå fyra matcher under nästa år, varav en helst på hemmaplan. Vi jobbar på att få till en gala med både proffs och amatörer, säger Elin Cederroos.

Men först Spanien och nästa kliv proffskarriären.

Powered by Labrador CMS