VSK-tränaren Michael Carlsson. Foto: Stefan Lindgren

Micke Carlsson: ”Går inte att leva på gamla meriter”

I våras slutade VSK Bandys säsong redan i kvartsfinalen där Sandviken AIK kunde vinna med 3–2 i matcher. Nu har VSK-tränaren Michael Carlsson analyserat vad som gick galet under fjolårets säsong.

Publicerad

Vi har mest titlar av alla och är mesta mästarna och strävar alltid efter att komma så högt upp som vi kan i tabellen

– Vi började säsongen väldigt bra och vann World Cup. Sedan hade vi otroligt mycket skador, men det tillhör spelet. Men vi hade nog någon skada för mycket, så är det.

VSK-tränaren fortsätter:

– Vi var inte riktigt fokuserade på vårt egna spel och höll inte i det tillräckligt länge i matcherna. Det är det vi har analyserat, att vi ska vara mer noga med vårt spel. Det är mer viktigt att vi gör det över en längre tid i seriespelet. Det är vägen att gå för att vinna matcher och komma väl förberedda framöver och det är analysen av förra säsongen, säger Carlsson och fortsätter.

– Vi har kommit fram till det här ihop med spelarna. Vi har haft en bra period bakåt i tiden och det går inte att leva på gamla meriter.

Var det någon typ av mättnadskänsla ifjol?

– Även om man inte vill säga det så var det kanske så. Samtidigt som vi tycker att det är mycket roligare att vinna matcher än att förlora.

Hur pass motiverade är spelarna inför årets säsong?

– De är väldigt motiverade och sugna. Det ska bli skönt dra igång seriespelet och komma in i rutinerna med att träna, spela och träna och vässa på oss ytterligare från match till match. Vi vill vara bra alla säsonger.

– Vi har mest titlar av alla och är mesta mästarna och strävar alltid efter att komma så högt upp som vi kan i tabellen. Nu är det en ny tävling med 26 omgångar och då vill vi komma så högt som möjligt, helst högst upp. Då får man offra lite och ge lite för att vi ta oss dit vi vill, avslutar Michael Carlsson.

Powered by Labrador CMS