Daniel Wolf – tillbaka i Västeråshandbollen. Foto: Ruben Lamers

Meriterad mittsexa återvänder till VästeråsIrsta

VästeråsIrstas handbollsherrar rustar för comebacken i Allsvenskan. I dag blev det klart att mittsexan Daniel Wolf återvänder till Västerås och VI med spel i Handbollsligan i bagaget. – VästeråsIrsta står för det jag tycker är roligt med handboll, säger 28-åringen.

Publicerad

Efter två års bortovaro – först en säsong i IFK Ystad i Handbollsligan och nu närmast med Önnered i Allsvenskan – återvänder alltså KFUM Lundagård-fostrade mittsexan till Västerås och VI, klubben han tillhört i sex år tidigare.

En viktig pusselbit inför nästa säsongs allsvenska comeback för VI.

– Daniel är en duktig mittsexa, men främst en väldigt duktig och fysisk försvarsspelare som passar väl in i den försvarsmetodik VI bedriver. Han har höga förväntningar på sig själv och sin omgivning, både spelare och ledning, vilket kommer driva laget och herrverksamheten framåt, säger chefen Anderas Bamberg till klubbens hemsida.

Så här säger Daniel Wolf själv om återkomsten:

– Skulle säga att Västeråsirsta tillsammans med min moderförening Lundagård är de som ligger mig närmast hjärtat. Jag har under de åren jag varit borta följt dem noga och jag vet att VästeråsIrsta står för det jag tycker är roligt med handboll.

Om lagets möjligheter i Allsvenskan kommande säsong säger han:

– De som spelade nuvarande säsong gjorde ett riktigt bra jobb, samtidigt ser jag att det finns många som kan ta ytterligare kliv i sin handbollsutveckling, vilket bara är positivt. Lyckas vi få alla till att ta något steg till så kan vi absolut prestera handboll som hör hemma i allsvenskan, säger Daniel Wolf.

Powered by Labrador CMS