Anna Fosselius byter Hammarby mot VSK.

Landslagsspelare klar för VSK

VSK Bandys damlag har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2017/2018 och det är mittfältaren Anna Fosselius, senast i Hammarby IF. – Det är final och guld som räknas , säger Fosselius till VSK Bandys hemsida.

Publicerad

Anna kommer till VSK efter att ha gjort en säsong i Hammarby. Hon gick dit inför förra säsongen då hon tvingades lämna AIK eftersom de lade ned sitt damlag. Men det blev bara en säsong på Zinkensdamm för Fosselius som nu byter Grönvit klubb.

– Jag känner att jag behöver en nytändning i min satsning och då känns VSK med hall som ett bra alternativ.

På Hammarbys hemsida har Anna berättat att det roligaste lag att möta, det är VSK.

– VSK är ett kul lag att möta. Alltid bra fart på skridskorna och högt passningstempo, det har varit lite hatkärlek. Jag och Matilda Plan har haft våra duster genom åren. Det har speciellt varit roligt att möta VSK de senaste åren när man tagit steg uppåt och utvecklats.

Anna är en central mittfältare som gärna är jobbig för motståndarna.

– Jag brukar få höra att jag är en ”pain in the ass”, har jag bestämt mig för att följa efter en spelare så får spelaren inget utrymme resten av matchen. Jag är en defensiv och fysisk spelare som försöker vara lite mer offensiv.

Anna Fosselius var reserv på hemmaplan vid senaste VM. Nu finns hon med i den observationstrupp till landslaget som presenterades i måndags. Totalt har VSK därmed sex spelare i damlandslaget.

Anna har dessutom tre SM-guld på sitt CV.

– Jag vill gå till slutspel med VSK och där kan allt hända, men det är final och guld som räknas.

Anna Fosselius

Född: 25 maj 1988
Position: Mittfält
Moderklubb: Sunvära SK
Tidigare klubbar: Strömsbo/Skutskär, IFK Nässjö, AIK
Aktuell: Har skrivit ettårsavtal med VSK Bandy

Powered by Labrador CMS