VSK:s manager Tor-Arne Fredheim hälsar den 25-årige amerikanen Brian Span välkommen till VSK Fotboll.

Klassvärvning av VSK Fotboll

VSK Fotboll har landat en riktigt intressant värvning när man signat den 25-årige amerikanen Brian Span med rutin från Champions League. Den senast säsongen representerade den offensive spelaren IFK Mariehamn i den finska högstaligan. Nu har Span skrivit på ett treårskontrakt med VSK.

Publicerad

VSK:s nye manager Tor-Arne Fredheim har gjort klart med sitt första nyförvärv. Valet föll på Brian Span, en spelare som haft koll på under flera säsonger.

– Brian kom till Sverige och Djurgården för sex år sedan. Där spelade han två år som ung och gjorde tio matcher i allsvenskan. Sedan vände han hem till USA och MSL–klubben Dallas. Nu senast har han varit tre år i IFK Mariehamn. Där vann han cupen med dem 2015, ligan 2016 och spelade Champions League med dem under förra säsongen. Han har spelat över 100 matcher i den finska högstaligan, så det är en erfaren kille som är 25 år. Det är en offensiv spelare som kan spela på alla offensiva positioner, säger Tor-Arne Fredheim.

Vilken position kommer han att få i VSK?

– Han är inte kritad för att ha en och samma position. Vi har offensiva spelare som kan spela på flera positioner men mest spelar Brian ytterforward. Han är stark spelare med bra teknik och bra huvudspel. Brian snittade 85 minuter på 33 matcher under förra året som ytter, det är riktigt bra i högstaligan. Vi behöver en spelare som kan leverera hela matcher på en hög nivå och i Brian får vi en spelare som är utvecklingsbar men ändå erfaren. Brian passar bra in i den profilen och jag är väldigt glad att han skrev på för tre år.

Brian själv har fått ett bra intryck av VSK och ser fram emot att spela för klubben.

– Jag är väldigt förväntansfull. När jag kom hit under förra veckan blev jag imponerad av klubben och anläggningen som håller hög nivå. Sedan är jag imponerad över planen som tränarna har för laget. Det är en klubb med ambitioner och var precis det som jag letade efter. Jag som spelare är riktigt ambitiös så där passar vi ihop. Jag vill hjälpa klubben på alla sätt som jag kan för att vinna matcher. Sedan tror jag att jag kan ta mitt spel till en annan nivå här i Västerås och jag tror att Tor–Arne kan hjälpa mig med det.

Vilken är din bästa egenskap som spelare?

– Jag gillar att utnyttja min fysiska kvalité. Jag är riktigt stark och snabb men jag har också bra teknik.

VSK har stort stöd från sina fans, har du hört talas om dem?

– Jag har hört att de är bra, lite vilda och det gillar jag. Det ska vara passion och jag hoppas att de kommer till alla matcher, säger Brian Span.

FAKTA

Namn: Brian Span
Smeknamn: Cobi
Född: 24 februari 1992
Position: Mittfältare / anfallare
Tidigare klubbar: FC Westchester, Virginia Cavaliers, Reading United, Djurgårdens IF, FC Dallas, Orlando City, IFK Mariehamn
Aktuell: VSK Fotbolls senaste nyförvärv
Kontraktslängd: Tre år

Powered by Labrador CMS