KLART: VSK värvar ny mittfältare

En av Västmanlands största talanger är klar för VSK Fotboll. "Självklart vill jag ta en plats i laget"

  • Publicerad 13:27, 3 jul 2017

Kevin Custovic Foto: vskfotboll.nu

Sommarens transferfönster öppnar 15 juli. Men redan nu har VSK Fotboll gjort klart med sitt första nyförvärv som ansluter då. Nämligen 17-årige Kevin Custovic från IFK Västerås.

När Kevin blir officiellt klar för VSK i juli kommer han redan då att skriva historia. Han blir nämligen den första spelaren i A-truppen som är född på 2000-talet.

– Kevin är en av länets mest lovande spelare och det är klart att vi ska kunna erbjuda möjligheten att utvecklas vidare i VSK. Vi är jätteglada att kunna knyta till oss Kevin och i framtiden hoppas vi att VSK Fotboll kan bli än bättre med att ta vara på de talanger som finns i Västerås, säger Tomas Carlsson, ungdomsansvarig i VSK Fotboll, till klubbens hemsida.

– Vi har haft en bra dialog med IFK Västerås och Jonny Rödlund hela våren som har känts jättebra. Alla har fokuserat på spelarens bästa och personens utveckling och inte på klubbfärger.

Trots sin ringa ålder hoppas Kevin ta en startplats redan till höstsäsongen.

– Självklart vill jag ta en plats i laget och chansen finns när det har varit mycket skador. Men först och främst måste jag komma in i gänget, säger han till vskfotboll.nu.

Kevins favoritposition är på det offensiva innermittfältet. Så här beskriver han sig själv:

– Jag är stor och teknisk spelare som är ganska snabb. Jag gillar att styra på mitten och hitta avgörande passningar framåt.

Kevin Custovic

Född: 3 februari 2000 (17 år)
Längd: 187 cm
Position: Mittfältare
Moderklubb: Västerås IK
Tidigare klubbar: Gideonsbergs IF, Skiljebo SK, IFK Västerås
Aktuell: VSKs första nyförvärv sommaren 2017
Kontraktslängd: 3,5 år

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.