Janne "Gäddan" Andersson har varit en trogen grönvitt-supporter sedan 1970-talet då hans pappa tog med honom på en match. Här med det senaste inköpet, en VSK-kudde. ×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

"Gäddan" supportar VSK

Under söndagen tog Västerås SK emot Umeå i lagets fjärde match för säsongen i division I norra. Västerås Tidning var på Solid Park Arena. I hejarklacken träffade vi en av lagets största supportar: Gäddan.

Publicerad

Sammandrabbningen mellan de två lagen bevittnades av 3 005 åskådare och en av dem var Janne ”Gäddan” Andersson som varit på så gott som alla matcher sedan 1970.

– Det var min pappa som tog med mig när jag var liten grabb och på den vägen är det. Det sitter i släktens gener. Vi är inne på femte generationen VSK-fans. Nu är jag bland de äldre i klacken, säger Janne Andersson och skrockar av skratt.

Finns det någon ramsa som hängt med sedan du började?

– Den mest klassiska är väl Heja sport! Den har varit med längre än jag och är enkel så alla kan haka på.

Vad tycker du om första halvlek?

– Jag tycker vi är bra men Umeå kan vara farliga. Det var synd att Karwan fick gå ut men jag tycker vi ligger klart närmast ett ledningsmål. Jag hoppas det ordnar sig i andra halvlek.

Sex minuter efter halvtidsvilan fick hemmalaget in 1–0-målet genom Filip Tronêt. Umeå reducerade dock när det återstod 20 minuter att spela. Trots att VSK skapade flera chanser stod sig resultatet 1–1 vid slutsignal.

Nästa match är mot Enskede borta den 14 maj.

Powered by Labrador CMS