Ikväll möter VIK Huddinge i kvalserien. Tappade poäng kan betyda att VIK åker ur Hockeyallsvenskan. Foto: Jonas Edberg

"Chansen finns fortfarande"

Ikväll 19.00 spelar VIK Hockey ödesmatch hemma mot Huddinge i kvalserien till Hockeyallsvenskan. VIK-oraklet Bosse Wallin tror på seger. – Man vill komma ur detta med hedern i behåll, säger han.

Publicerad
VIK-oraklet Bosse Wallin.

Det ser minst sagt tufft ut för VIK Hockey i kvalet till Hockeyallsvenskan. Med tre omgångar kvar måste allt gå VIK:s väg för att det inte ska bli spel i Hockeyettan nästa säsong. Ikväll väntar ödesmatch mot Huddinge i ABB Arena.

Västerås Tidning tog ett snack med hockeyoraklet och VIK-bloggaren Bosse Wallin inför matchen.

Hur är känslan inför ikväll?

– Jag tror att de vinner ikväll. Jag hoppas och tror att de vill gå ur detta med hedern i behåll. Sen kan det vara väldigt viktigt att komma trea. Det är många klubbar som är på ruinens brant i Allsvenskan.

Du tror inte längre att de kan greja en direktplats?

– Chansen finns ju fortfarande, men den är väldigt liten. Man kan inte göra det av egen kraft längre utan är beroende av andra resultat. Jag har ställt in mig på att det blir degradering för att inte bli för besviken. Och då brukar jag ändå vara sjukligt optimistisk!

– Men tittar man i tabellen och på hur spelet har sett ut så ser det mörkt ut.

Vad är det som inte har fungerat i kvalserien?

– Inget har fungerat. Man har känt till motståndet och borde ha varit väl förberedda, lik förbannat har man blivit överkörda. Det har saknats attityd! Vi har förlorat mot lag som kämpat hårdare, vilket känns väldigt tungt.

Division 1-hockeyn har inte passat VIK?

– Nej, dom lagen åker mer skridskor och är inte lika defensiva. Det är mer tuta och köra. Det har vi inte lyckats parera. Och inte har vi spelarmaterialet för det spelet heller.

Hur tror du att en eventuell degradering till ettan kommer påverka klubben och intresset för VIK i Västerås?

– Självklart kommer det vara jättetungt ett tag. Men sen hoppas jag att man knyter näven i fickan och går vidare. Att det finns en stark revanschlusta i klubben. Jag ser ändå positivt på framtiden. VIK har en strålande bra ungdomsverksamhet. Och ungdomarna är så pass mogna och etablerade i sitt spel att de kommer kunna bära laget redan nästa säsong.

– När det gäller intresset så kanske det blir en liten nedgång, men jag inbillar mig att VIK är så etablerade i västeråsarnas hjärtan att intresset fortsatt kommer vara stort.

Om det blir Hockeyettan nästa år, kommer man lätt studsa tillbaka?

Absolut inte! Topplagen i ettan är minst lika bra som nedre delen av Hockeyallsvenskan. Så det går inte att bara ställa ut skridskorna. Det blir en rejäl omställning.

Hur slutar det ikväll?

– Jag tippar aldrig VIK:s matcher.

Powered by Labrador CMS