BK30-damerna fick äntligen jubla i Elitettan efter två inledande förluster. Stabil 2–0-vinst i nykomlingsmötet borta mot Böljan. (Här ses BK-damerna jubla efter ett mål i genrepet mot Hammarby). Foto: Jonas Bergkvist

BK30 visade klass i nykomlingsmötet

Västerås BK30 har tagit sina första poäng någonsin i Elitettan. Bortasegern mot Böljan värmde gott. – Nu är vi med på papperet, det känns jättebra, säger tränaren Jörgen Nyberg.

Publicerad

I tredje omgången kom den första, efterlängtade segern för BK30:s fotbollsdamer i Elitettan.

Trepoängaren togs i nykomlingsmötet med Böljan borta i Falkenberg.

BK fick en smakstart med mål redan i fjärde minuten efter att Cassandra Korhonen – tillbaka efter avstängning – satte 1–0 på framspelning av Ulrika Rejdemark

Knappt tio minuter senare knoppade amerikanskan Christa Neary in 2–0 efter en väl avvägd hörna slagen av Hanna Claesson.

Fler mål än så blev det inte – och BK30 har därmed tagit sin första seger i Elitettan efter två storförluster mot Kalmar och Växjö inledningsvis.

– Skönt att vi äntligen fick en bra start. Sedan kontrollerar vi matchen tycker jag, vi var betydligt närmare 3–0 än Böljan var en reducering, summerar en mycket tillfreds Jörgen Nyberg.

Nyckeln till segern?

– Vi agerade precis som vi pratade om innan och störde Böljan i uppspelsfasen, de blev frusterade. Hela laget krigade tillsammans ordentligt bra, jobbade för varandra.

Viktigt med en seger efter två stora förluster inledningsvis?

– Det är klart att det är viktigt att vinna. Men jag tycker ändå att stämningen har varit god i truppen. Vi har trots allt känt att vi inte varit utspelade i de två första matcherna, att vi har hängt med.

Och Cassandra Korhonen får göra mål direkt efter sin avstängning.

– Hon visar sin betydelse givetvis. Kul även för Christa (Neary) att få göra sitt första. Bra att en försvarare gör mål också så vi inte blir alltför lättlästa (skratt).

Nästa match spelas hemma på Ringvallen på lördag då långväga gästerna Östersund – också med en seger hittills – kommer på besök.

– Det blir ytterligare en tuff match, de har varit uppe i Elitettan någon säsong nu. Så det är samma fokus som gäller, det går inte att slappna av i någon match på den här nivån, säger Jörgen Nyberg.

Powered by Labrador CMS