BK30-tränaren ”Det märks att vi har gjort någonting bra”

Västerås BK30:s fotbollsdamer avslutade på söndagseftermiddagen debutsäsongen i Elitettan. Det blev förlust borta mot värmländska Mallbacken med 1–4. Men totalt sett har säsongen varit långt över förväntan. – Det märks på alla reaktioner vi får att vi har gjort någonting bra, säger tränaren Jörgen Nyberg efter den slutliga sjundeplatsen.

  • Publicerad 16:45, 12 nov 2017

Tio segrar, 35 inspelade poäng och inte i närheten av någon nedflyttningsdramatik.

Nykomlingen Västerås BK30 har imponerat under sin debutsäsong i landets näst högsta fotbollsserie, Elitettan.

– Vi är jättenöjda, tjejerna har gjort en fantastisk säsong som nykomlingar. Vi hade kalkylerat med att 25 poäng skulle räcka och det hade det gjort, säger Jörgen Nyberg med riktning på de 24 poäng som Holmalund nu åkte ur serien på.

BK hämtade sig efter chockstarten med två inledande smällar. Dock mot tuffast tänkbara motstånd, då det skulle visa sig att Växjö och Kalmar blev slutlig ettan och tvåa i tabellen och därmed båda med allsvensk status nästa säsong.

– Vi visste att vi hade en tuff start på programmet och hade det lite med i beräkningen. Men vi hämtade nya krafter snabbt efter det och plockade stadigt med poäng hela tiden, säger Nyberg.

Lite smolk i glädjebägaren är de avslutande två förlusterna.

– Det är förstås lite synd att vi inte riktigt orkar på slutet när vi hade häng på femteplatsen ett tag. Men det är många trötta kroppar och huvuden nu.

Vad säger du om dagens match mot Mallbacken, 1–4?

– Det är väl egentligen inte mycket att säga om. Vi fick inget riktigt tryck på dom, och de var vassa i kontringsspelet, säger Nyberg.

Han gladde sig istället åt att fyra F19-spelare fick chansen att känna på hetluften i Elitettan i epilogen.

Bland annat spelade Nikita Stigsson, född 2000, från start.

– Hon spelade centralt på mittfältet och gjorde bra ifrån sig under sina 70 minuter.

Även Tilda Pingani, Julia Holmström och Clara Lostelius Vikman (F17) fick speltid.

Nu väntar ett par avslutande träningspass och avslutningsmiddag nästa helg innan en ledig decembermånad tar vid.

– Det tror jag vi alla behöver, säger Jörgen Nyberg.

Stoltheten över lagets insats sett över hela säsongen går inte att ta miste på hos Nyberg.

– Det märks att vi har gjort någonting bra. Alla positiva reaktioner vi får i Västerås, länet och övriga landet med spelare som hör av sig och är nyfikna på oss, säger Jörgen Nyberg.

Sin egen och övriga tränastabens framtid är inte klar än.

– Vi ska sätta oss ner och prata när nu när det lugnar ner sig. Både vad gäller oss och eventuella nya spelare på väg in.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING