Cassandra Korhonen stod för säsongens sista BK30-mål. Det betydde 1–1 mot Mallbacken i mitten av första halvlek, men förlust 1–4 till slut. Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

BK30-tränaren ”Det märks att vi har gjort någonting bra”

Västerås BK30:s fotbollsdamer avslutade på söndagseftermiddagen debutsäsongen i Elitettan. Det blev förlust borta mot värmländska Mallbacken med 1–4. Men totalt sett har säsongen varit långt över förväntan. – Det märks på alla reaktioner vi får att vi har gjort någonting bra, säger tränaren Jörgen Nyberg efter den slutliga sjundeplatsen.

Publicerad

Tio segrar, 35 inspelade poäng och inte i närheten av någon nedflyttningsdramatik.

Nykomlingen Västerås BK30 har imponerat under sin debutsäsong i landets näst högsta sserie, Elitettan.

– Vi är jättenöjda, tjejerna har gjort en fantastisk säsong som nykomlingar. Vi hade kalkylerat med att 25 poäng skulle räcka och det hade det gjort, säger Jörgen Nyberg med riktning på de 24 poäng som Holmalund nu åkte ur serien på.

BK hämtade sig efter chockstarten med två inledande smällar. Dock mot tuffast tänkbara motstånd, då det skulle visa sig att Växjö och Kalmar blev slutlig ettan och tvåa i tabellen och därmed båda med allsvensk status nästa säsong.

– Vi visste att vi hade en tuff start på programmet och hade det lite med i beräkningen. Men vi hämtade nya krafter snabbt efter det och plockade stadigt med poäng hela tiden, säger Nyberg.

Lite smolk i glädjebägaren är de avslutande två förlusterna.

– Det är förstås lite synd att vi inte riktigt orkar på slutet när vi hade häng på femteplatsen ett tag. Men det är många trötta kroppar och huvuden nu.

Vad säger du om dagens match mot Mallbacken, 1–4?

– Det är väl egentligen inte mycket att säga om. Vi fick inget riktigt tryck på dom, och de var vassa i kontringsspelet, säger Nyberg.

Han gladde sig istället åt att fyra F19-spelare fick chansen att känna på hetluften i Elitettan i epilogen.

Bland annat spelade Nikita Stigsson, född 2000, från start.

– Hon spelade centralt på mittfältet och gjorde bra ifrån sig under sina 70 minuter.

Även Tilda Pingani, Julia Holmström och Clara Lostelius Vikman (F17) fick speltid.

Nu väntar ett par avslutande träningspass och avslutningsmiddag nästa helg innan en ledig decembermånad tar vid.

– Det tror jag vi alla behöver, säger Jörgen Nyberg.

Stoltheten över lagets insats sett över hela säsongen går inte att ta miste på hos Nyberg.

– Det märks att vi har gjort någonting bra. Alla positiva reaktioner vi får i Västerås, länet och övriga landet med spelare som hör av sig och är nyfikna på oss, säger Jörgen Nyberg.

Sin egen och övriga tränastabens framtid är inte klar än.

– Vi ska sätta oss ner och prata när nu när det lugnar ner sig. Både vad gäller oss och eventuella nya spelare på väg in.

Powered by Labrador CMS