Shirley Clamp. Foto: Rickard L. Eriksson

Ta chansen att sjunga med Shirley Clamp

Sånger För Livet är Läkarmissionens årliga körarrangemang och turnerar mellan olika orter i landet. Konserterna engagerar varje år hundratals körsångare och än finns chans att vara med i höstens turné och sjunga för utsatta barn i världen. – De körer som inte är med går miste om något. Alla i vår kör vill vara med år efter år, säger körsångaren Ann-Britt Andersson.

Turnén gästar sex orter under hösten med start i Värmland i september. Gästartisterna, Sonja Aldén och Shirley Clamp, har båda erfarenhet från tidigare Sånger För Livet.

– Det känns bra att kunna vara en del av Läkarmissionens stora och viktiga arbete. Jag hoppas och tror att vi kan göra skillnad tillsammans, säger Sonja Aldén.

– Det är kul och inspirerande att stå på scen med så många körsångare, och att kunna bidra och hjälpa till är anledningen till att jag en gång ville bli sångerska, säger Shirley Clamp.

Musikalisk ledare är Mats Backlund som till vardags är en uppskattad musikinspiratör och lett Sånger För Livet under nio år. Årets repertoar är en blandning av allt från klassisk körsång till gospel, kända visor och popklassiker. Förhoppningen är att turnén ska vara en unik musikalisk upplevelse och samtidigt inspirera fler att bli Skyddsänglar och engagera sig i Läkarmissionens arbete för övergivna och utsatta barn.

– Körplatserna går åt men vi håller anmälan öppen så länge vi har platser kvar att fylla”, säger Anna Olofsson som är projektledare för Sånger För Livet.

Den 12 noember kommer turnén till Västerås. Då är det Shirley Clamp som är gästartist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.