Pontus Gustavsson från podcasten Gatuslang kommer på besök till Västerås. Foto: Sanna-Maria Cacatian

Podden Gatuslang djupdyker i Västerås hiphopkultur

Det kan låta som en klyscha men Pontus Gustavsson, skapare av podcasten Gatuslang, brinner för hiphop. I podcasten Gatuslang gör Pontus timslånga intervjuer med hiphop-artister och även med en del musiker från närliggande genrer. Under helgen besöker han Västerås och träffar flera av Västerås hiphop-profiler.

  • Publicerad 12:55, 2 dec 2017

Pontus Gustavsson. Foto: Sanna-Maria Cacatian

Fakta: Pontus Gustavsson

Ålder: 32

Familj: Sambo

Bor: Stockholm, Hägersten

Gör: Driver podden Gatuslang

Intressen: Musik, mat, film och så mitt skivsamlande

Nu besöker Pontus Västerås för att träffa fyra av våra största musik- och hiphop-profiler. Under helgen kommer han att möta och intervjua flera personer från Västerås hiphop-scen:

Mångsysslaren och graffitikonstnären Tony Lorenzi, artisten och producenten Sabastian Fronda, som slog igenom stort med Rulla fram för mer än tio år sen och sen dess bland annat släppt flera låtar som sålt både platina och guld, Miklo från Västeråsduon Miklo och Tusenfalk samt reggaeprofilen Governor Andy.

Med sina långa personliga porträtt vill Pontus synliggöra personerna bakom musiken och under intervjun tar han reda på mer om personernas bakgrund, uppväxt och musikaliska rötter.

– Jag vill försöka dokumentera hiphopkulturen. När så communityn Whoa lades ned efter 13 år hade det här med poddar blivit en stor grej, och eftersom det inte fanns någon hiphop-podd i Sverige så startade jag en, berättar Pontus.

Hiphop är mer än bara musiken och Pontus säger att det är världens största genre.

– Det har ju splittrats upp med tiden men man brukar relatera till de fyra elementen där ett är att en dj spelar musik och scratchar, ett annat att man rappar, ett tredje att man dansar under samlingsnamnet breakdance och det fjärde är konstformen graffiti.

Pontus säger att han inte vet vad det var som fick honom att fastna just för hiphop-musiken.

– Min första skiva var en hiphop-skiva. Jag var ju också politiskt aktiv och gillade svänget och att texterna ofta handlade om vad som var fel i samhället.

Gatuslang kommer att sända sin Västeråsspecial någon gång i januari-februari.

– Men till dess så finns intressanta intervjuer med västeråsarna Osten Af, Promoe och Embee att lyssna på, avslutar Pontus.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING