Million Stylez slog igenom 2006 med låten "Miss Fatty". På Påskafton kommer han till Västerås och Bankiren. Foto: Pressbild

"Påsken är en given helg att ha fest på"

I över 15 år har Thomas "Lion" Johansson anordnat en stor påskfest i Västerås. I år är inget undantag. - Det kommer bjudas på påsköverraskningar, lovar han.

  • Publicerad 20:25, 12 apr 2017

På Påskafton är det dags för årets påskfest, eller "Easter bash" som arrangören Thomas "Lion" Johansson kallar den. Vilken gång i ordningen det är håller han inte själv reda på.

– Det är minst 15 eller 16 gånger nu. Om inte fler ...

Varför just påsken?

– Påsken känns som en given helg att ha fest och kul på. Sen har det bara blivit en stående grej för mig tillsammans med julen, säger han.

Precis som förra året är platsen Bankiren. Då fyllde han så gott som hela stället.

– Jag hoppas verkligen att det blir lika lyckat i år. Västerås är lite svårt att arrangera saker i och julen är mer självgående. Men jag tror på påskafton. Folk firar in påsken på Skärtorsdagen, vilar på långfredagen och sen är de redo för fest igen, säger "Lion".

Förutom att han själv och Dj Miss Jen från Göteborg spelar skivor under kvällen blir det livemusik av Million Stylez, Stina Velocette, Dan Corn samt västeråsaren Yoakeem.

– Million Stylez är kanske inte så stor i Sverige, men han är jättestor på den internationella scenen. Han slog igenom med låten "Miss fatty" 2006 och var mycket i Västerås då. Det ska bli ett nöje att få tillbaka honom hit.

Stina Velocette var tidigare med i reggaegruppen Serengeti. Hon har nyligen släppt en EP som producerats av Kapten Röd. Yoakeem är ena halvan av Silly selection och gör solodebut på Påskafton.

Bjuds det på några påskägg under kvällen?

– Några påsköverraskningar blir det, mer kan jag inte säga. Kanske nåt med godis. Den som kommer till Bankiren får se, avslutar Thomas "Lion" Johansson.

Påskfesten

Vad? Påskfest med bland andra Million stylez

Var? Bankiren

När? Påskafton med start 21.00

Biljetter? Förköpsbiljetter finns på Skivbörsen

Fler nöjeshändelser i Västerås under påsken

Vad? Oliver Ingrosso

Var? Nattklubben Bon

När? Påskafton, lördag

****

Vad? Party fyra kvällar i rad

Var? Nattklubben Publik

När? Skärtorsdagen - Påskdagen

****

Vad? Livemusik med Coony Bloom

Var? Bankiren

När? Skärtorsdagen

****

Vad? Föreställningen Ett drömspel med clownerna 123 Schtunk

Var? Västerås konserthus

När? Skärtorsdagen

****

Vad? Pjäsen Robin in the hood

Var? Västmanlands teater

När? Skärtorsdagen och Påskafton

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.