Nu ska länets bästa unga artist utses

På söndag är det regionfinal i Musik Direkt. Då avgörs det vem som får representera Västmanland i musiktävlingens riksfinal. – Det är hög klass på årets deltagare, säger jurymedlemmen Fredrik ”Osten af” Engström.

På söndag klockan 15.00 ska det avgöras. Då startar Musik Direkts regionfinal i Västerås Konserthus. 10 akter slåss om den ärofyllda platsen i finalen. Vinnaren får representera Västmanland vid Imagine Swedens Riksfinal i Uddevalla i 24-27:e maj.

Förutom finalplatsen har deltagarna chansen att vinna andra fina priser, bland annat en spelning på Cityfestivalen, en produktion av Mons Lorenzen, en musikvideo samt en pressfotografering.

Artisterna och grupperna som gick vidare från den tidigare deltävlingarna och därmed kommer att tävla under regionfinalen är förutom fjolårsvinnarna Eboniks även Viktor Sangemark, Best Friend, Unknown, Elin Hassel, Megge, Alexandra & Fabian, Jonna, Concrete Combination och Tusse.

Hur mycket talar för att Eboniks tar hem det i år igen?

– Det beror på vad de levererar. Kör de samma sak som förra året får dom det tufft. Vi i juryn vill se något nytt, säger Fredrik.

Är det några av dom andra som har överraskat dig?

– Alla deltagarna som har tagit sig till finalen är sjukt duktiga. Var och en av dem har något speciellt som gör att de sticker ut.

I årets jury sitter Mons Lorenzen, Fanny Wistrand och Fredrik "Osten af" Engström.

Musik Direkt

Musik Direkt en del av Imagine är Sveriges bredaste tävling för musiker mellan 13 och 21 år.

Musik Direkt är en årlig jurybedömd musiktävling, öppen för alla genrer, där unga musiker tävlar i att framträda live inför publik. Uttagningarna sker lokalt och regionalt för att avslutas med en Riksfinal. Steget efter Riksfinalen är den internationella Imaginefestivalen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.