Arrangörer. Åsa Wallin från Arbetsförmedlingen i Västerås, Rickard Nordberg Västerås Stad tillsammans med projektledaren för Rekryteringsmässan, Marica Anderbrink-Toll som kommer från Arbetsförmedlingen i Eskilstuna. Foto: Josefine Wijkström

Inför Rekryteringsmässan: "Marknaden har förändrats"

Rekryteringsmässan samlar arbetsgivare, utbildningssamordnare och arbetssökande i två städer för 16:e gången. Förberedelserna inför nästa års mässa är i full gång. – Vi satsar på kvalitet med bra utställare, berättar Åsa Wallin från Arbetsförmedlingen i Västerås.

  • Publicerad 08:13, 3 dec 2017

Nu börjar nästa års Rekryteringmässa ta form. Med över 80 stycken redan anmälda utställare börjar det bli hög tid att boka in tisdag 13 februari 2018 i kalendern. Arrangören DU-SYS är en samverkan mellan Eskilstuna kommun, Västerås Stad och arbetsförmedlingarna i respektive städer. De har anordnat Rekryteringsmässan sedan 2007 och vill bland annat bidra till att sysselsättningen ökar, jobben tryggas för de anställda och att arbetslöshetstiderna förkortas.

Rekryteringsmässan har på senare tid genomgått en del förändringar. För två år sedan flyttade den från Bombardier Arena till Aros Congress Center i Västerås och nästa år hålls mässan på Elite Stadshotell i Eskilstuna istället för Munktell Arena.

I och med att båda mässorna kommer att ligga centralt nästa år tror arrangörerna på fler besökare. Det blir enklare att slinka in när man ändå rör sig i krokarna. Mässan satsar även på ombytessökande, det vill säga personer som vill byta bransch eller prova på något nytt, och har därför ändrat sina öppettider.

– Vi ser att det kommer mer folk på eftermiddagarna, så vi håller öppet lite längre, menar Rickard Nordberg som arbetar på Västerås stad.

I år kom ungefär 9 500 besökare till mässan totalt i båda städerna, vilket man också siktar på för nästa års mässa.

– Generellt har besökarantalet varierat för varje år och det kan bero på vilken situation vi har på arbetsmarknaden, säger Marica Anderbrink-Toll som är projektledare för Rekryteringmässan och även arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen i Eskilstuna.

Åsa Wallin från Arbetsförmedlingen i Västerås berättar att de prognoser Arbetsförmedlingen gör ute hos utvalda företag två gånger per år visar att arbetsmarknaden förändras.

– Det finns en större kompetensbrist på arbetsmarknaden idag och vi ser andra former av rekryteringar och lösningar. Nu vill företagen ha personer med rätt kompetens men tittar även mycket på personlighet och andra färdigheter. Mässor är ett bra forum att visa upp sig på, både för arbetsgivare och arbetstagare, fortsätter Marica Anderbrink-Toll.

Om du är arbetsgivare eller utbildningssamordnare och vill vara med som utställare kan du anmäla dig på Rekryteringsmässans hemsida fram till januari.

REKRYTERINGSMÄSSAN 2018

Vad: På Rekryteringsmässan i Västerås och Eskilstuna samlas arbetsgivare, arbetssökande, utbildningssamordnare med flera under en dag. På plats i Västerås kommer också European Job Days (EURES) finnas för de som är intresserade av att studera eller arbeta utomlands.

När: Tisdag 13 februari 2018, 12.30-17.00

Var: Aros Congress Center i Västerås och Elite Stadshotell i Eskilstuna

Mer info: http://www.rekryteringsmassan.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING