Lina Norling på teknikprogrammet och Zainulabdeen Al-Zubaidi på språkintroduktionsprogrammet fick stipendierna i Västerås.

De får årets Entreprenörskapsstipendium från ABB-gymnasiet

ABB Industrigymnasium delar årligen ut stipendier till elever med utomordentligt god entreprenörsanda. I Sala tilldelas stipendiet i år Yufie Tanos. I Västerås är stipendiaterna Lina Norling på teknikprogrammet och Zainulabdeen Al-Zubaidi på språkintroduktionsprogrammet. Utmärkelsen innebär att stipendiaterna kommer att delta på Emax på Chalmers i Göteborg i juni.

Yufie Tanos fick stipendiet i Sala.

Stipendiet är ett led i skolans arbete att stödja entreprenörskap hos eleverna. Stipendiaterna väljs ut genom en process med de personliga egenskaperna i fokus. Stipendiet premierar bland annat innovationskraft, samarbets-förmåga, personlig entreprenöriell utveckling och vilja att forma sin egen framtid.

– Det känns otroligt bra att få den här chansen att åka till Emax. Mitt år som UF-företagare har öppnat upp mina ögon för entreprenörskap. Emax är ett perfekt tillfälle att utbyta erfarenheter och få fler insikter i hur företag ska drivas för att bli så konkurrenskraftiga som möjligt. Det kommer jag ha glädje för i framtiden, säger Lina Norling.

– Att driva UF-företag har varit det allra roligaste sättet att lära sig svenska på. Kontakterna med svenska ungdomar och entreprenörer på Emax kommer också att bli en jättebra erfarenhet för att bli ännu bättre på svenska och för att knyta kontakter, säger Zainulabdeen Al-Zubaidi som går ABB Industrigymnasiums språkintroduktionsprogram för nyanlända ungdomar.

– Att få skolans Entreprenörskapsstipendium - det är en bekräftelse på mitt brinnande intresse för entreprenörskap och där ABB Industrigymnasium har gett mig chansen att driva UF-företag. Det ska bli roligt att åka till Emax och få möjlighet att vidareutveckla mitt intresse inom innovativt entreprenörskap och ledarskap

Emax Sverige är ett årligt återkommande nationellt evenemang riktat till 100 av Sveriges främsta unga entreprenörer i åldern 18-20 år. Samtliga deltagare är noggrant utvalda där det i kriterierna ingår att man ska se sig själv som entreprenör och framtida företagsledare. Evenemanget utgör ett forum för dessa ungdomar att mötas, inspireras, utbildas och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

–På ABB Industrigymnasium utbildas framtidens tekniker. Framtidens ledare. Och framtidens entreprenörer. Skolan präglas av problemlösning genom nyfikenhet att tillvarata möjligheter, förmåga att tänka utanför ramarna, omsätta idéer till handling och sammanföra olika kunskaper. Utbildningen sker i samarbete med företagen i regionen vilket är avgörande för elevernas och skolans kontinuerliga utveckling. Våra elever får kunskap och redskap för att lösa dagens och morgondagens problem, säger Agneta Berliner, vd på ABB Industrigymnasium.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.