Ibrahim Diabate har precis skjutit VSK till säsongens första seger i allsvenskan med sitt 2–1-mål mot Mjällby.

VSK tog första segern i den allsvenska återkomsten

Äntligen. Både mål- och poängförbannelsen är nu bruten för VSK i allsvenskan. 2–1 hemma mot Mjällby på torsdagkvällen inför 3 500 jublande åskådare på Hitachi Energy Arena. Segerskytt: Inhoppande Ibrahim Diabate.

Publicerad Senast uppdaterad

394 minuter. Sedan spräcktes till sist VSK:s målnolla i den allsvenska återkomsten – den första fullträffen sedan oktober 1997 i svensk fotbolls finrum.

Henry Offia gjorde VSK:s första allsvenska mål för säsongen på nick.

Det var Henry Offia, nyförvärvet från Trelleborg, som nickade in grönvitts första mål för säsongen i den första halvleken.

Dessförinnan hade gästerna Mjällby tagit ledningen i den 17:e minuten.

Men det här var grönvitts kväll efter fyra tunga 0–1-förluster.

Elva minuter efter sitt inhopp avgjorde anfallaren Ibrahim Diabate distinkt med sitt 2–1-mål i den 76:e minuten.

Och VSK har därmed tagit sina första poäng i årets allsvenska.

Managern Kalle Karlsson efter de tre första, efterlängtade poängen i den femte omgången:

– Vår kanske minst starka insats i årets allsvenska. Allt år inte alltid logiskt i fotboll. Men det är klart att det är viktigt.