Tuff inledning i hockeyettan för Sura Blue Hammers – vitryske forwarden lämnar

Sura Blue Hammers har haft en tuff och svår inledning på årets hockeyetta. På sex spelade omgångar har man endast mäktat med en seger (Kumla borta). Det är något som tränarduon Joakim Lundholm och Conny Grundström inte riktigt är tillfreds med. – Vi är inte helt nöjda med hur det har sett ut, säger Lundholm.

  • Publicerad 07:21, 11 okt 2017

Inför årets säsong gick snacket om att Sura Blue Hammers fått ihop en bättre trupp än på flera säsonger. Bitvis har det sett riktigt bra ut, men laget har haft en tuff inledning på serien och spelet har inte riktigt fungerat.

– Vi har mött tre av de tilltänkta topp-4-lagen. Vi tycker att vi har varit med i flera av matcherna fast vi har fått stryk med stora siffror. Vi har läckt en del och nu jobbar vi med att stoppa blödningen. Just nu jobbar vi med försvarsspelet, säger Lundholm.

Är det individuella misstag som gjort att det ramlat in mål?

– Det är helheten, det är 60 meters försvarsspel inklusive forwards, backar och målvakt. Har vi inte pucken måste vi tänka försvarsspel hela tiden. Ibland verkar det som att vi tänker anfall fast vi inte har pucken.

Trots att tränarduon är missnöjd med en del saker i spelet hittar man ändå saker som man ser positivt på. En av dessa saker är att spelarmaterial är intressantare mot de senaste säsongerna.

– I år har vi kletat oss fast i matcherna spelmässigt, vi har hängt med. Förra året fick vi knappt röra pucken. I år har vi ändrat lite i spelet där vi spelar högre upp i plan, men jag vet inte om det är det som vi ska göra.

– Vi kanske ska dra oss tillbaka, men vi tycker att det finns kvalitet för att spela hockey. Det är det som vi vill göra och utveckla. Målet är att vinna sex, sju matcher innan jul.

I kväll möter ni tabelltrean Lindlöven, hur ser ni på den matchen?

– Det är en jättetuff bortamatch. De är skridskostarka och kör på, de har en bra offensiv och ett bra lag, säger Conny Grundström och fortsätter.

– Det är en tuff match, men får vi det att stämma i 60 minuter kan vi slå de flesta lagen i den här serien. Det gäller bara att vi tar till oss det vi tränar på. Det gäller att ta ett kliv och vara bra alla matchens minuter.

Hur ser det ut i truppen inför kvällens match?

– Mathias Linnarud är fortsatt skadad, sedan saknas även målvakten Philip Olsson som har åkt på en hjärnskakning. Han har fått ett bakslag och han är inte tillbaka på ett tag.

Ivan Dunayev saknades i Suras senaste match. Nu står det klart att klubben valt att gå skilda vägar med den vitryske forwarden.

– Han åkte hem igår. I sina bästa stunder var han helt okej, sedan var vi tvungna att ställa det mot vad det kostar att ha honom här, avslutar Conny Grundström. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING