Tuff match ikväll. Sura Blue Hammers drar upp riktlinjerna på gårdagens inför kvällens match mot serietrean Lindlöven. Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Tuff inledning i hockeyettan för Sura Blue Hammers – vitryske forwarden lämnar

Sura Blue Hammers har haft en tuff och svår inledning på årets hockeyetta. På sex spelade omgångar har man endast mäktat med en seger (Kumla borta). Det är något som tränarduon Joakim Lundholm och Conny Grundström inte riktigt är tillfreds med. – Vi är inte helt nöjda med hur det har sett ut, säger Lundholm.

Publicerad

Inför årets säsong gick snacket om att Sura Blue Hammers fått ihop en bättre trupp än på flera säsonger. Bitvis har det sett riktigt bra ut, men laget har haft en tuff inledning på serien och spelet har inte riktigt fungerat.

– Vi har mött tre av de tilltänkta topp-4-lagen. Vi tycker att vi har varit med i flera av matcherna fast vi har fått stryk med stora siffror. Vi har läckt en del och nu jobbar vi med att stoppa blödningen. Just nu jobbar vi med försvarsspelet, säger Lundholm.

Är det individuella misstag som gjort att det ramlat in mål?

– Det är helheten, det är 60 meters försvarsspel inklusive forwards, backar och målvakt. Har vi inte pucken måste vi tänka försvarsspel hela tiden. Ibland verkar det som att vi tänker anfall fast vi inte har pucken.

Trots att tränarduon är missnöjd med en del saker i spelet hittar man ändå saker som man ser positivt på. En av dessa saker är att spelarmaterial är intressantare mot de senaste säsongerna.

– I år har vi kletat oss fast i matcherna spelmässigt, vi har hängt med. Förra året fick vi knappt röra pucken. I år har vi ändrat lite i spelet där vi spelar högre upp i plan, men jag vet inte om det är det som vi ska göra.

– Vi kanske ska dra oss tillbaka, men vi tycker att det finns kvalitet för att spela hockey. Det är det som vi vill göra och utveckla. Målet är att vinna sex, sju matcher innan jul.

I kväll möter ni tabelltrean Lindlöven, hur ser ni på den matchen?

– Det är en jättetuff bortamatch. De är skridskostarka och kör på, de har en bra offensiv och ett bra lag, säger Conny Grundström och fortsätter.

– Det är en tuff match, men får vi det att stämma i 60 minuter kan vi slå de flesta lagen i den här serien. Det gäller bara att vi tar till oss det vi tränar på. Det gäller att ta ett kliv och vara bra alla matchens minuter.

Hur ser det ut i truppen inför kvällens match?

– Mathias Linnarud är fortsatt skadad, sedan saknas även målvakten Philip Olsson som har åkt på en hjärnskakning. Han har fått ett bakslag och han är inte tillbaka på ett tag.

Ivan Dunayev saknades i Suras senaste match. Nu står det klart att klubben valt att gå skilda vägar med den vitryske forwarden.

– Han åkte hem igår. I sina bästa stunder var han helt okej, sedan var vi tvungna att ställa det mot vad det kostar att ha honom här, avslutar Conny Grundström.

Powered by Labrador CMS