VIK-spelarna fick till slut jubla. Men det krävdes straffar för att vinna matchen mot bottenlaget Forshaga. Foto: Stefan Lindgren

Straffavgörande när VIK vann över bottenlaget

VIK har det fortsatt trögt i Hockeyettan Västra. Under onsdagskvällen vann man med minsta marginal mot bottenlaget Forshaga. Matchhjälte blev Oscar Pettersson som satte det matchavgörande 3-2 målet i den femte straffomgången.

VIK har svårt att hitta ett vägvinnande spel i Hockeyettan. I onsdagens hemmamatch i ABB Arena Nord ledde VIK med 2-0 efter två perioder, detta efter mål av Fredrik Johansson och Fredrik Hetta. VIK hade även ett stort övertag i skottstatistiken med 31-18.
I den tredje perioden kom Forshaga ifatt i målprotokollet då man både reducerade och kvitterade till 2-2 och tvingade fram en förlängning som blev mållös.
Inte förrän i den femte straffomgången kunde VIKs forward Oscar Pettersson avgöra matchen till VIK:s fördel.

Mer hockey: Skrällpoäng för Blue Hammers mot serieledarna

MATCHFAKTA

VIK-Forshaga: 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0) Efter straffar

Första perioden: 1–0 (15.07) Fredrik Johansson (Johan Skiöld, Marcus Bergman)

Andra perioden: 2–0 (16.09) Fredrik Hetta (Jimmie Jansson, Oscar Pettersson)

Tredje perioden: 2–1 (5.14) Henrik Tång (Kimmy Skogland, Stefan Kask), 2–2 (8.40) Benjamin Trust (Calle Kjällström)