Sura Blue Hammers snuvade serieledarna Mariestad BOIS på en poäng i onsdagens möte. Foto: Stefan Lindgren

Skrällpoäng för Blue Hammers mot serieledarna

När toppen mötte botten inför 816 åskådare i Katrinhallen snuvade Sura Blue Hammers hemmalaget Mariestad BOIS på en poäng. – Vi var bra idag och det är första matchen som vi håller oss till gameplan i 60 minuter, säger tränaren Joakim Lundholm.

Publicerad

Det var inte mycket som talade för att Sura skulle ha någon som helst chans mot serieledande Mariestad på bortaplan. Men Sura överraskade positivt i den målsnåla matchen.

– Vi var bra idag och det är första matchen som vi håller oss till gameplan i 60 minuter och körde inget ”hittepå” utan körde på med det vi sagt med bra tålamod och då blev det resultat. Vi gör en bra match och det är inte orättvist, de skjuter lite mera men vi ville spela ett lågt försvarsspel.

Efter de två inledande perioderna var ställningen 0-0 och långt in i tredje perioden var läget oförändrat. I slutet av perioden fick Sura ett drömläge att ta ledning i powerplay. Men istället var det Mariestad som satte 1-0 i boxplay genom Johan Frick. Sura satsade du på att lyfta ut målvakten Anders Olsson i jakten på kvittering. Med 48 sekunder kvar att spela satte Mathias Linnarud 1-1-pucken bakom Oliver Rosell i hemmakassen.

– Vi fick chansen i powerplay men tyvärr blev det ett ihop slag och de får ett kontring där de kommer två mot en och gör mål på den kontringen. Det var riktigt surt, men vi repade mod direkt och jag tog ut målvakten Anders Olsson eftersom vi fortfarande hade powerplay. I och med att vi tog keepern fick vi spela sex mot fyra och då kunde Mathias Linnarud skicka in pucken.

Matchen gick sedan till en mållös förlängning. I efterföljande straffläggning avgjorde den tidigare VIK-spelaren Eddy Davidsson matchen.

Mer hockey: Straffavgörande när VIK vann över bottenlaget

MATCHFAKTA

Mariestad BOIS HC – Sura Blue Hammers: 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0) Efter straffar

Målskytt Sura Blue Hammers: Mathias Linnarud

Powered by Labrador CMS