Fredrik Hetta inledde målskytter för VIK i förlustmatchen mot Kumla. Foto: Stefan Lindgren

Hetta om förlusten: "Luften går ur oss när Kumla gör mål"

Det var rejält besviket i VIK-lägret efter 3-4 förlusten mot Kumla. Nyförvärvet Fredrik Hetta inledde målskyttet för VIK men det var inget värt efter matchen. – Vi måste kunna släppa in mål och fortsätta att spela, säger Fredrik Hetta.

Publicerad

VIK dominerade matchbilden i inledningen av söndagens hemmamatch mot Kumla. Men trotts stort puckinnehav för VIK kunde Kumla lägga beslag på segern. Fredrik Hetta var rejält besviken efter matchen.

– Det känns såklart inte bra, det är tråkigt när vi öppnar så bra. Sedan går luften ur oss när Kumla gör mål, vi tappar energi, slarvar och vi ger dem lite chanser. Sedan är det tufft när vi ligger på dem så hårt och sedan får de ett läge och gör mål på det, det är tufft liksom.

Ni spelade fantastiskt bra första femton i första perioden och delvis i inledning i andra. Men när Kumla gör mål tappar ni spelet, vad tror du att det beror på?

– Det är kanske för att vi stressar upp oss och tänker, helsike nu gjorde de mål. Vi kanske tänker får mycket på deras mål istället för att släppa det. Vi kanske blev för negativa och började att fundera istället för att fortsätta att agera där ute. Svårt att sätta ordet på det, men någonting händer och det är riktigt tråkigt.

Är det någon som ni hade kunnat göra annorlunda?

– Första femton är bra och det gäller att fortsätta så, då kommer vi att mala ner dem. Det gäller att vi ska hålla i det. Vi måste kunna släppa in mål och fortsätta att spela bra och det är något vi måste fortsätta att jobba med.

Hur går ni vidare efter de här två förlusterna?

– Vi får analysera vad det är som gör att vi slutar att spela bra. Det känns som att det är vid målen och det gäller att hitta ett recept och göra något åt det till nästa gång. Vi kommer att släppa in mål och det gäller att vi kan hantera det, avslutar Fredrik Hetta.

Läs även: Andra raka förlusten för VIK

Powered by Labrador CMS