Fredrik Johansson, Morgan Hassel, Alexander Lindelöf har lite att fundera på. Ikväll åkte laget på sin andra raka förlust. Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Andra raka förlusten för VIK

VIK åkte på sin andra raka förlust i Hockeyettan. Den här gången var det Kumla som lyckades med att besegra seriefavoriten med 4-3 i ABB Arena Nord. VIK:s tränare Thomas Paananen var riktigt besviken efter matchen. – Kravbilden i VIK är större än att förlora hemma mot Kumla, säger Tomas Paananen efter matchen.

Publicerad

VIK inledde matchen med ett strålande spel och gick fram till en 2-0 ledning som borde ha varit betydligt större.

De första 15 minuterna är bland det bästa vi gjort den här säsongen, då flyttar vi pucken bra. Sista 45 minuterna är vi absolut inte nöjda med, då matchen blir helt på Kumlas villkor och det är inte okej när vi har hemmaplan.

Kumla lyckades både att reducera och kvittera under den 15:e matchminuten vilket gjorde att VIK tappade det fina spel som man visat upp.

– Det är för billiga mål, de behöver inte jobba lika hårt för sina mål som vi får göra. Nej det här är inte godkänt.

VIK startade starkt även i den andra perioden och tog ledningen genom Kevin Weiskog. Men bara minuten senare lyckas Kumla förvalta ett friläge som innebar kvitterat. Efter kvitteringen tappat VIK återigen taktpinnen i matchen. Paananen försöker att ge sin förklaring på vad som skedde.

– Vi får inte in pucken och vi skapar jättemycket efter deras kvittering, men vi får tyvärr inte dit pucken. Då blir matchen helt på deras villkor och kan fortsätta med sitt kontringsspel. Det känns ibland som att de gjorde mål på allting och att de hade ett plexiglas där bak.

I den tredje perioden jagade VIK ett ledningsmål, men istället var det Kumla som tryckte dit 3-4 när Felix Scharnke tryckte dit sitt andra mål i matchen. VIK kämpade för att få till en kvittering och hade bud på mål vid flertalet tillfällen. I slutet av tredje perioden fick VIK chansen till spel i powerplay, dock så blev det ingen utdelning utan Kumla kunde vinna matchen i ABB Arena inför 2058 åskådare.

​Läs även: Hetta om förlusten: Luften går ur oss när Kumla gör mål

MATCHFAKTA: VIK-Kumla 3–4

Första perioden: 1–0 (7.10) Fredrik Hetta (Niclas Lehmann, Kenny Källström) spel fem mot fyra, 2–0 (11.58) Pontus Holmberg (Niclas Lehmann, Oscar Pettersson) spel fem mot fyra, 2–1 (15.05) Felix Scharnke (Erik Planeby, Alexander Kovalonok), 2–2 (15.44) Martin Eberhardsson (Hampus Moberg, Christian Axelsson)

Andra perioden: 3–2 (2:35) Kevin Weiskog (Oscar Pettersson, Pontus Holmberg), 3–3 (3:48) Felix Scharnke (Erik Planeby)

Tredje perioden: 3–4 (7:39) Felix Scharnke (Erik Planeby)

Skott: 13–9, 9–5, 16–11
Publik: 2 058 åskådare.