Förbereder för festival. Här är Petri Karhukorpi framför Coppersmith´s bryggeri, där det under kommande helg kommer att arrangeras en öl- och matfestival.

Västeråsbryggeriet bjuder in till ölfestival

På fredag eftermiddag 17 maj startar Västerås första riktiga mat- och ölfestival. Det är det lokala bryggeriet Coppersmith's som samlat ihop sina vänner och bjuder in till en stor och familjär fest kallad Coppersmith's med vänner. – Det kommer att finnas uppemot 100 lokala ölsorter att provsmaka, säger arrangören och Coppersmith's ägare, Petri Karhukorpi.

  • Publicerad 17:38, 11 maj 2019

Nu har jag samlat en stor del av våra vänner som finns här i närområdet och tillsammans bjuder vi in till en öl- och matfestival

Platsen där Coppersmith's brygger sitt populära öl kommer under kommande helg att förvandlas till festivalområde. Inne i lagret kommer en lång bar att byggas, där det kommer att serveras smakprover från de tio medverkande bryggerierna.

Utomhus kommer det dessutom att finnas flera lokala foodtrucks på plats för att servera högklassig festivalmat till besökarna.

– Under de senaste åren har vi skaffat oss en massa vänner i branschen. Tillsammans har vi samarbetat på olika sätt. Nu har jag samlat en stor del av våra vänner som finns här i närområdet och tillsammans bjuder vi in till en öl- och matfestival, förklarar Petri Karhukorpi.

Förutom ett stort antal ölproducenter har Coppersmith's även bjudit producenter och leverantörer av cider, glögg och champagne.

Festivalen kommer att pågå från klockan 15 till 20 både fredag och lördag. Sedan fortsätter festivalen med efterfest på O'learys inne i city.

– Det kommer att gå bussar som kör besökarna ner till O'learys. Där kommer vi att ha en egen bar där det serveras drycker från festivalen, förklarar Petri Karhukorpi.

I samband med festivalen kommer besökarna även att kunna få en inblick i Coppersmith's verksamhet genom regelbundna bryggerivisningar.

Redan succé

Redan nu, en vecka innan festivalen startar ser arrangemanget ut att bli en stor succé. Hittills har över 1 000 biljetter sålts.

– Vår målsättning var att sälja 600 biljetter, så det intresset har visat sig vara ännu större än vad vi hade hoppats på, säger Karhukorpi.

Tanken är att festivalen ska vara återkommande varje år.

– Vi startar lite smått och hoppas kunna växa för varje år, säger han.

Samtidigt som festivalen ser ut att bli en framgång har Petri Karhukorpi precis fått en ovanligt fin utmärkelse. Det är Lilla sällskapet, ofta omnämnt som världens äldsta matsällskap, som utsett honom som mottagare av sällskapets diplom för 2019.

I nomineringen skriver sällskapet bland annat:

– Bryggeriets kvalitetskontroll är unik. Genom batchkollen kan kunden få reda på vilka råvaror som använts till just den ölen, vem som bryggt den och vilka mikrobiologiska tester som gjorts.

Fakta: Coppersmith's med vänner

När: Fredag och lördag, 17–18 maj

Var: Coppersmith´s bryggeri, Munkbovägen 5 på Hacksta.

Tider: Klockan 15.00 till 20.00

De medverkar:

Bryggerier: Coppersmith's, Eskilstuna Ölkultur, Hantverksbryggeriet,
Länna Bruk, Möllys, NKB, Slottskällan, Södra Malt, Tempelbryggeriet

Övriga drycker: Björklunds Kaffe, Champagne Experten, Färna Odlingar, Köpings Musteri,

Mat: Gilla Grilla, Ica Maxi Erikslund, Mr Mango, RibHaus,

Transport: Bilia, Björks Buss

Övrigt: Malt Magnus

Efterfest: O'learys

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING