Ulla Persson (S), lämnar kommunfullmäktige i Västerås. Foto: Västerås stad/Sofie Tejre

Ulla Persson (S): Nu ska jag vara pensionär på heltid – och skaffa hund

Hon har suttit i Västerås kommunfullmäktige sedan 1980 – men den senaste mandatperioden blev hennes sista. – Det är lite dubbla känslor, det måste jag erkänna, säger Ulla Persson (S), som nu lämnar över ordförandeklubban till någon annan.

  • Publicerad 13:28, 18 sep 2018

Ulla Persson (S) kom in i kommunfullmäktige i Västerås 1980. 38 år har förflutit sedan dess och hon har under tiden hunnit med att vara kommunstyrelsens ordförande och haft en rad andra styrelseuppdrag. Den senaste mandatperioden har hon varit ordförande i kommunfullmäktige i Västerås. Men nu blir det ingen fullmäktigeplats, då Ulla Persson valt att inte kandidera.

– Var sak har sin tid. Och jag föredrar att gå själv innan någon puttar ut mig, säger hon och skrattar.

Nu väntar pensionärslivet "på riktigt", som Ulla Persson uttrycker det.

– Det är lite dubbla känslor, det måste man erkänna. En gång per månad sen 1980 har jag ställt in mig på att delta i ett sammanträde som är Västerås stads högsta beslutande instans. Och det är faktiskt det enda politiska uppdrag där man är direktvald, i styrelser och nämnder är det partierna som utser. Det är ett ärofyllt uppdrag som man ska ha respekt för, säger Ulla Persson.

Men stänger dörren till politiken helt, det gör hon inte.

– Av erfarenhet så vet jag att det pågår en massa förhandlingar i stadshuset just nu. Jag har ingen aning om vem som pratar med vem, men om Socialdemokraterna skulle tycka att jag passar för något uppdrag så lovar jag att ta det i beaktande. För så kul tycker jag att det är.

Ulla Persson sitter även som ordförande i styrelsen för Västerås flygplats, och hon utesluter inte att fortsätta med det.

– Får jag frågan tar jag ställning till det då, och det må gälla alla uppdrag. Jag väntar och ser, när jag får frågan ska jag svara. Jag är inte negativt inställd utan jag tar gärna nämnd- och styrelseuppdrag. Och jag tror att jag kan bidra.

En sak är Ulla Persson säker på. Nu när hon får lite mer tid ska hon skaffa hund.

– Jag är ju hundmänniska vet du, och kooperatör – så jag har inga problem med att fylla tiden. Jag har inte skaffat hund än för jag har inte haft tid och möjlighet, men det ska jag skaffa nu, säger Ulla Persson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING