festivalarena. Musikfestivalen Arenakalaset kommer att arrangeras i VSK Bandys hemmaborg, ABB Arena Syd. Foto: Stefan Lindgren/Live Nation/Warner Music/August Dellert​

Stor musikfestival planeras i bandyhallen: "Enormt behov"

Stiftelsen, Jill Johnsson, Hoffmaestro, Kaliffa och Petra Marklund till Västerås – under en och samma kväll. Det kan bli verklighet när nya Arenakalaset planerar att komma till Västerås i slutet av sommaren. – Vi vill skapa festivalkänsla. Det ska vara en folkfest, säger arrangörerna Thomas Norberg och Per Karlsson.

  • Publicerad 20:00, 2 apr 2021

Sedan pandemin drog in över Sverige tidigt under våren 2020 har det varit näst intill stendött på konsertfronten. Men nu börjar hoppet komma tillbaka. Ett tecken på det är Arenakalaset som planeras i ABB Arena Syd den 28 augusti.

– Det är ett helt nytt koncept som föddes när pandemin drog igång. Vi insåg att det inte skulle bli några sommarfestivaler. Tanken var att kalaset skulle vara på hösten, och att det då skulle finnas ett enormt behov av den här typen av arrangemang, berättar Thomas Norberg.

Pandemins grepp var dock starkare än vad de flesta hade förstått. Något Arenakalas kunde därför inte arrangeras under hösten 2020. Därför siktar nu Thomas Norberg och Per Karlsson på att köra festen i slutet av den här sommaren istället.

Arenakalaset arrangeras på fyra orter i Sverige under två helger. Platserna är Lidköping, Sandviken, Örnsköldsvik – och Västerås.

– Vi kör i tre bandyarenor och en hockeyhall. Vi vill ha så stor golvyta som möjligt för att kunna skapa festivalkänsla i lokalen, säger Thomas Norberg.

Finns reservdatum

På alla fyra orterna kommer det att vara samma artister som uppträder: Stiftelsen, Jill Johnson, Hoffmaestro, Kaliffa och Petra Marklund.

– Tanken är att det ska vara något för alla. Det ska bli en folkfest.

Till kalaset i Västerås hoppas arrangörerna att sälja runt 4 000 biljetter.

Trots att arrangemanget redan är skjutet på ett helt år är fortfarande coronapandemin något som hänger över arrangörerna. Än idag får större publikfester inte arrangeras. Men deras förhoppning är att läget ska hinna förändras till det bättre innan augusti.

– För varje dag som går och att det inte händer något med restriktionerna så kryper man närmare en flytt av datumet. Vi har sagt att vi inte tänker ställa in. Funkar det inte i augusti så flyttar vi festen till ett annat datum. Vi har redan bokat ett reservdatum. Det gjorde vi redan när vi bokade arenan, säger Thomas och Per.

– Där har vi en fördel av att Arenakalaset är inomhus. Vi är inte väderberoende, så vi kan skjuta på det framåt hösten, säger Per Karlsson.

Arrangerar Rockfest

Thomas Norberg och Per Karlsson som arrangerar Arenakalaset är samma duo som ligger bakom Västerås Rockfest. I höst planeras Rockfesten för tredje gången och datumet är satt till den 9 oktober.

Dessutom ska de arrangera musikkvällar på O´Learys med start i slutet av oktober. Till det första tillfället är LBSB bokade, och dit är intresset redan skyhögt. Hälften av de släppta biljetterna har sålts – trots att det är flera månader kvar till spelningen.

Efter att ha arrangerat rockfesten i Västerås har Thomas och Per bra koll på hur Västerås är som musikstad.

– När jag spelade i band tidigare var Västerås en fantastisk live-stad. Västerås var grymt. Men nu finns det ju inte mycket alls. Därför ville vi komma hit, säger Per Karlsson.

– Vi tycker Västerås är hur bra som helst. Det är ett bra geografiskt läge med mycket folk bara en timme bort. Dessutom har vi har fått folk från hela Sverige när vi har arrangerat rockfesten här.

För Thomas Norberg finns det dessutom en annan koppling till Västerås – han är född här.

– Familjen flyttade upp till Örnsköldsvik när jag var åtta år, så det är kul att komma tillbaka, berättar han.

Arrangörer. Thomas Norberg och Per Karlsson är arrangörerna som ligger bakom Arenakalaset.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Ny stor etablering – Västerås på väg att bli ett livsmedelskluster

Ica och Hilton finns redan på Hacksta. Nu etablerar sig en ny jätte inom livsmedel på området. Det är är Finax som planerar att starta en kvarn och produktionsanläggning under 2022. – Det finns...torsdag 15/4 11:08

Tidigare riksdagspolitikern klar för nytt toppjobb

Anna Wallén, socialdemokrat och tidigare riksdagsledamot för Västmanland, har rekryterats som ny näringspolitisk expert till svenska besöksnäringen branschorganisation Visita. – Vi är mycket glada åt...måndag 12/4 14:13

Klart med ny vd till Almi

Det blir Mikael Fällman som blir ny vd för Almi Företagspartner Mälardalen. Fällman kommer från rollen som affärschef på Almis kontor i Västerås.torsdag 8/4 11:09

De kan bli Årets företagare i Sura

Nu ska Årets företag i Surahammar utses. I veckan släppte Företagarna nomineringarna till priset.söndag 28/3 21:20

SMAKFULLT

Amerikanska mackor på menyn i Slakteriet

Slakteriet Saluhallen har fått ännu ett nytillskott. Det är sandwichrestaurangen Sidewalk Sandwiches som drivs av Linus Lööw som öppnade fredagen den 12 februari Linus Lööw vill att man ska känna det...lördag 20/2 8:36

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING