Invigning. I veckan invigdes den nya libanesiska restaurangen Occo i Västerås city. Sedan tidigare finns restaurangkedjan i Malmö och Marbella, och när ägarna sökte en tredje stad att öppna i föll valet på Västerås. "Västerås känns som en spännande stad", säger ägaren Meysam Javan. Foto: Avig Kazanjian

Sprakande öppning av Västerås nya dinner club

Occo har under senaste åren blivit de svenska kändisarnas favoritkrog på den spanska kusten. Nu har kedjan öppnat sin tredje restaurang – och platsen är Västerås. Under onsdagen var det VIP-premiär – och under torsdagen öppnar det för allmänheten.

  • Publicerad 17:01, 20 jan 2022

Västerås har fått en ny restaurang i city. Namnet är Occo och inriktningen är libanesisk fine dining.

Själva kallar de sig för en dinner club.

– Vi är något mitt emellan en vanlig restaurang och en nattklubb. Vi kommer att bjuda på överraskningar och happenings. Det ska inte bara vara en vanlig middag utan det ska hända saker och vara lite mer fest, säger ägaren Meysam Javan.

Det här var något som visade sig redan under premiären i onsdags kvällen när lokalerna hade fyllts av inbjudna gäster. Då bjöds det både på magdans och en saxofonist som rörde sig runt bland matgästerna och höjde feststämningen.

När det gäller maten vill Occo servera den libanesiska maten som den serveras i Beirut. Det gör de genom att jobba med en avsmakningsmeny med flera 12 till 16 olika smårätter, så kallade mezes.

Sedan tidigare finns Occo i Malmö och Marbella. Framförallt restaurangen i Marbella har blivit något av ett hotspot för svenska influencers.

Om kändisarna även kommer att hitta till Occa i Västerås får framtiden utvisa, men ägarna har höga tankar om Västerås.

– Vi tittade i storstäder som Oslo, Köpenhamn och Göteborg, men då dök den här lokalen i Västerås upp. Jag kände att Västerås låter som en spännande stad att testa vårt koncept i. Det är en av Sveriges största städer, det är nära till Stockholm och Steam Hotel finns här, säger Meysam Javan.

Ägaren Meysam Javan föll för lokalen och närheten till Stockholm när man valde Västerås som plats för Occos tredje restaurang. Foto: Avig Kazanjian

I Occos koncept ingår det att överraska gästerna och under invigningen bjöds det bland annat på magdans. Foto: Avig Kazanjian

Orientaliskt. Inredningen är påkostad och för tankarna till tusen och en natt. Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: Avig Kazanjian

Foto: avigphoto.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Lediga jobb

Visa fler på västeråsjobb.se

BUSINESS

Krönika: AI tar över marknadsföringen steg för steg

Det har pratats under lång tid om att artificell intelligens ska ta över mer av vår vardag och steg för steg är det i varje fall på väg att ske för den som jobbar med digital marknadsföring. Under de...måndag 23/5 15:43

Kluriga upplevelser på export: Prison Island sprids världen över

Prison Island är ett företag olikt många andra. Inspirerade av Fångarna på Fortet, erbjuder de äventyr och tävlingar som testar deltagarnas alla sinnen. De började resan i Västerås och har idag 55...onsdag 11/5 19:56

Västeråsföretaget underlättar vardagen för glutenintoleranta i hela Norden

”Målet är att växa ytterligare” MixWell är en okänd jätte i Västerås. Företaget som en gång startade i ägarnas kök levererar idag flera hundra ton glutenfria produkter över hela Norden. – Målet är att växa ytterligare, säger vd:n...måndag 9/5 19:10

Länets UF-företagare visar upp sig på marknad i Västerås city

Lanserar nytt koncept Då pandemin satte stopp för den klassiska UF-mässan arrangerar Ung Företagsamhet i Västmanland istället en UF-marknad på Fiskartorget i centrala Västerås.fredag 6/5 16:30

jubileumsår

Stefan Lanehed – Västerås Tidnings första journalist

”Tidningen är en del av mitt hjärta” Här är Västerås Tidnings första journalist. Stefan Lanehed var med och formade det redaktionella innehållet när ett ungt annonsblad tog sina första stapplande steg mot att bli en läsvärd och...måndag 11/4 10:22

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Jenny Asplund: Här är påskens drycker – k(l)uckeliku

Påsken närmar sig med stormsteg, en högtid som har kommit att bli en kulinarisk fest där vi svenskar fullkomligt frossar i god mat och dryck.lördag 9/4 14:22

Här jäser äpplen till hantverkscider

Några kilometer utanför Köping ligger musteriet som tagit en väg in på det jästa spåret. Här tillverkas hantverkscider, en dryck som vid varje tillfälle är unik.söndag 20/3 18:34

Paret satsar allt (och lite till) på lokalt gin: "Gått väldigt snabbt"

Västerås har sedan ett år tillbaka ett eget lokalt gindestilleri. Under julen gjorde produkterna entré på systembolagets hyllor – och det blev genast en försäljningssuccé. – Det är en riktig ginboom...fredag 25/2 20:14

Sebastian – Västerås bidrag i Sveriges mästerkock

”En passion som kanske gått lite överstyr” Han fick sitt intresse av mat och matlagning då han jobbade som servitör och bartender inom restaurangbranschen. Nu är 26-årige Sebastian Jogér från Västerås med och tävlar i TV4-programmet Sveriges...torsdag 17/2 20:25

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING