Stefan Löfven (S), höll torgmöte i Västerås på onsdagseftermiddagen. Foto: Sofie Tejre

Slutspurt i EU-valrörelsen lockade partitoppar till Västerås

Partiledare, toppkandidater till EU-parlamentet och statsministern. Toppolitikerna har trängts utanför valstugorna i Västerås den senaste veckan. Målet är gemensamt: att fiska röster inför söndagens EU-val.

  • Publicerad 14:48, 25 maj 2019

Onsdagen bjöd på strålande sol och något form av rekord i politikerbesök i Västerås under en dag. Moderatledaren Ulf Kristersson gästade Moderaternas valstuga på Hantverkargatan och höll där ett torgmöte tillsammans med andranamnet på M:s EU-lista, tillika västeråsaren, Jessica Polfjärd (M). Under samma dag skulle moderatledaren och Jessica Poljfjärd hinna med besök i både Eskilstuna och Enköping.

Ulf Kristersson pratade bland annat om vikten av samarbete i EU, men att man inte ska samarbeta om precis allt.

– Det krävs politiker som förstår vad som är svensk politik och vad som är europeisk, och som inte blandar ihop de sakerna. Som inte tror att Europa löser Sveriges problem åt oss, men som inte heller darrar på manschetten utan förstår när man måste samarbeta med andra, säger han.

Även KD:s valstuga hade besök av femtenamnet på deras lista: Birgitta Sacrédeus, som idag är regionråd i Dalarna. Likaså Vänsterpartiet hade besök under denna soliga onsdag, av nummer fyra på partiets valsedel till Europarlamentet, Nina Broman. Hon är bland annat ordförande i Transportvänstern och höll ett öppet möte med Transport avdelning 19 i deras tält.

Socialdemokraternas partiledare, tillika Sveriges stadsminister, gästade även han Västerås på onsdagen. Han höll i ett möte på Sigmatorget, där han framhöll att han trivdes mycket bra i Västerås. Sedan beskrev han att valet till EU-parlamentet för honom är som en folkomröstning mot högerextremism. Och om vikten av att gå och rösta på söndag.

– Vi ser vad som händer i land efter land, hur högerextremismen och nationalismen sprider ut sig igen och vinner mark. Jag tycker att det är uppenbart, att det högerextremismen en gång åsamkat Europa är bevis för att de aldrig någonsin ska ha makt igen, säger Stefan Löfven.

Tidigare under maj månad har även KD:s partiledare Ebba Buch Thor gästat Västerås, och så även Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD). På torsdagen besökte Jan Björklund (L) Västerås och under lördagen den 25 maj gästade Jonas Sjöstedt (V) Västerås och Sigmatorget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING