I samma byggnad som "Koppar – restaurang och konferens" i Kopparlunden ligger kommer Stefan Taylor att öppna nya restaurangen Essence. Foto: Jonas Edberg

Prisad krog stänger – krögaren öppnar nytt

Den prisade restaurangen Västerås Dinner club kommer att stängas. Istället öppnar stjärnkrögaren Stefan Taylor den nya restaurangen Essence i Kopparlunden. – Vi kommer att öppna den 28 februari, berättar han för Västerås Tidning.

  • Publicerad 12:59, 21 jan 2020

Västerås Dinner Club öppnade 2016 i köksbutiken Puustellis lokaler i Sigurdsområdet. Bakom satsningen finns den skotske kocken Stefan Taylor.

– Dinner Club startade som en serie pop up-middagar med olika teman. Vartefter de blev allt mer populära pratade jag med ägarna till Puustelli om att sluta med pop up-middagarna och istället starta en heltidsrestaurang med en meny som ändras varje månad, och vi kom överens om att jag kunde försöka, har han berättat i en tidigare artikel i Västerås Tidning.

Under de här åren är det är inte bara gästerna som har uppskattat maten på Dinner Club. Även matrecensenterna har hyllat restaurangen. Bland annat kom Västerås Dinner Club på tredje plats när ansedda White Guide listade Västerås restauranger under våren 2019.

Dessutom var restaurangen, som enda representant från Västerås, nominerad i kategorin Årets Banbrytare, vid en gala som White Guide arrangerade förra året.

I samband med att Stefan Taylor nu öppnar den nya restaurangen Eccence i Kopparlunden lägger han ner Dinner Club.

– Jag behåller bolaget, men lägger ner restaurangen. Jag kommer att använda det företaget till att göra en del evenemang och andra gästspel, berättar han.

Den nya restaurangen kommer till en början att ha plats för sexton gäster. Konceptet blir liknande som på Västerås Dinner Club, men nu med ett bättre utrustat kök.

– Tanken är att ha en varierande meny från dag till dag, där inte ens gästerna vet innan ankomst vad som serveras. Jag funderar på att lägga menyn i ett kuvert. Då kan de gäster som vill titta innan de äter, men det går också att vänta och titta på det efter att man ätit. Det kommer att finnas möjlighet att fråga mig saker även här, och jag kommer att berätta vad jag gör medan jag lagar maten. Vi kommer att vara tre personer som jobbar till en början och tar emot bokningar. Det är ett bra intresse redan nu, säger Taylor till White Guide som var först med att rapportera om nyheten.

Stefan Taylor stänger Västerås Dinner Club och öppnar nya restaurangen Essence i Kopparlunden. Foto: Helena Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Västeråsaren som är 2019 års bästa "Donken-företagare"

Claes-Göran Jönsson: ”Jag är självklart stolt över utmärkelsen” Under en årlig prisceremoni utsågs västeråsaren Claes-Göran Jönsson till 2019 års franchisetagare på McDonald’s Sverige. – Jag är självklart stolt över utmärkelsen, men det som är viktigt är att vi...måndag 17/2 19:30

Krönika: "Vi kan rädda välfärden – men måste vi skämmas?"

Staffan Braw om "gåvoskam" och välgörenhet Rubriken får lite olika betydelse beroende på vilket ord vi betonar. Betonar vi vi, är det du och jag och läsarna av denna tidning (näringslivet alltså) som kan rädda välfärden. Betonar vi istället...lördag 15/2 15:50

Här är företagen som kan vinna pris under årets Guldstänk

Den 12 mars arrangeras den årliga företagargalan Guldstänk i Västerås. Under onsdagskvällen avslöjades vilka företag som har chans att vinna priser under den guldglimrande festkvällen.onsdag 5/2 20:37

Ny stor IT-affär: Iver köper Britt

I syfte att stärka sin position på den svenska IT-marknaden har Iver förvärvat det svenska IT-bolaget Britt Sweden. Förvärvet av Britt ger Iver en stärkt position i Mellansverige med nya kunder och...onsdag 5/2 14:24

SMAKFULLT

Burgarkungen satsar på vedugnspizza

Först ut i Saluhallens nya satsning Ribhaus är känt för sina prisbelönta hamburgare. Nu gör de en ny satsning och öppnar pizzeria. Detta som ett led i saluhallens nya satsning på Streetfood. – Jag har alltid haft ett stort intresse för...fredag 29/11 20:10

Rekordstor ölmässa i Västerås till helgen

”Intresset bara fortsätter att öka” Här är mässan som bara fortsätter att jäsa. När Västerås Öl & Destillat till helgen hålls för tredje gången är det med rekordmånga utställare på plats. – Intresset för öl verkar bara fortsätta, säger...onsdag 23/10 14:14

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING