I samma byggnad som "Koppar – restaurang och konferens" i Kopparlunden ligger kommer Stefan Taylor att öppna nya restaurangen Essence. Foto: Jonas Edberg

Prisad krog stänger – krögaren öppnar nytt

Den prisade restaurangen Västerås Dinner club kommer att stängas. Istället öppnar stjärnkrögaren Stefan Taylor den nya restaurangen Essence i Kopparlunden. – Vi kommer att öppna den 28 februari, berättar han för Västerås Tidning.

  • Publicerad 12:59, 21 jan 2020

Västerås Dinner Club öppnade 2016 i köksbutiken Puustellis lokaler i Sigurdsområdet. Bakom satsningen finns den skotske kocken Stefan Taylor.

– Dinner Club startade som en serie pop up-middagar med olika teman. Vartefter de blev allt mer populära pratade jag med ägarna till Puustelli om att sluta med pop up-middagarna och istället starta en heltidsrestaurang med en meny som ändras varje månad, och vi kom överens om att jag kunde försöka, har han berättat i en tidigare artikel i Västerås Tidning.

Under de här åren är det är inte bara gästerna som har uppskattat maten på Dinner Club. Även matrecensenterna har hyllat restaurangen. Bland annat kom Västerås Dinner Club på tredje plats när ansedda White Guide listade Västerås restauranger under våren 2019.

Dessutom var restaurangen, som enda representant från Västerås, nominerad i kategorin Årets Banbrytare, vid en gala som White Guide arrangerade förra året.

I samband med att Stefan Taylor nu öppnar den nya restaurangen Eccence i Kopparlunden lägger han ner Dinner Club.

– Jag behåller bolaget, men lägger ner restaurangen. Jag kommer att använda det företaget till att göra en del evenemang och andra gästspel, berättar han.

Den nya restaurangen kommer till en början att ha plats för sexton gäster. Konceptet blir liknande som på Västerås Dinner Club, men nu med ett bättre utrustat kök.

– Tanken är att ha en varierande meny från dag till dag, där inte ens gästerna vet innan ankomst vad som serveras. Jag funderar på att lägga menyn i ett kuvert. Då kan de gäster som vill titta innan de äter, men det går också att vänta och titta på det efter att man ätit. Det kommer att finnas möjlighet att fråga mig saker även här, och jag kommer att berätta vad jag gör medan jag lagar maten. Vi kommer att vara tre personer som jobbar till en början och tar emot bokningar. Det är ett bra intresse redan nu, säger Taylor till White Guide som var först med att rapportera om nyheten.

Stefan Taylor stänger Västerås Dinner Club och öppnar nya restaurangen Essence i Kopparlunden. Foto: Helena Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Västerås tappar i ranking över lokala företagsklimatet

Västerås tappar, men Surahammar gör rejäl uppryckning i Svenskt Näringslivs stora årliga ranking över det lokala näringslivsklimatet.torsdag 24/9 11:05

"Coronan har påskyndat vår vision"

Aktivt uteliv om hur ljusningen kom mitt i krisen Från konkurshot till fullbelagt. Coronahalvåret har varit omtumlande på flera sätt för Aktivt uteliv på Björnön. – Det har varit en riktig bergochdalbana, säger delägaren Per Fredin.onsdag 23/9 19:55

”Vi inom event har kommit varandra närmare”

Musikevents vd om hur eventbranschen helt stängdes av Eventföretagaren Niklas Hoxell om hur firman ställt om och hur coronakrisen slog till rakt mot underhållningens hjärta. – Då förstod jag att det var riktigt allvarligt, säger Niklas Hoxell.tisdag 22/9 19:08

Kaffe och nätverkande på Hällas eget rosteri

Kaj Johdet som driver Hälla Kafferosteri tillsammans med sin bror Dan Johdet kommer från början från Junosuando i Pajala kommun. I nio år har han drivit olika kaféer ibland annat i Sundsvall,...tisdag 22/9 10:26

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING