Bistro Brukets kock Christoffer Andersson Bossen, Skultuna Messingsbruks platschef Anders Johansson och restaurangchef Sofia Waldmann i de nya, betydligt rymligare lokalerna. Foto: Helena Andersson

Nya Bistro Bruket bjuder på flera smakfulla nyheter

Å-Cafét har blivit Bistro Bruket. I dubbelt så stora lokaler men med samma fina utsikt. Skultuna Messingsbruks nya satsning har öppnat. – Vi har funderat länge på att bygga ut, säger platschefen Anders Johansson.

Publicerad

Skultuna Fabriksbutiker och Messingsbruk är sedan många år ett populärt utflyktsmål för såväl västeråsare som besökare från resten av landet.

Numera ska även nyöppnade Bistro Bruket locka vid ett besök.

Västerås Tidning fick en träff med Skultuna Messingsbruks platschef Anders Johansson, restaurangchef Sofia Waldmann, och bistrons kock Christoffer Andersson Bossen i de rymliga och sobert inredda lokalerna för att höra om nysatsningen.

Nya Bistro Bruket är betydligt rymligare än sin föregångare Å-Cafét. Foto: Helena Andersson
Foto: Helena Andersson

Och så har vi varit måna om att få till en känsla som överensstämmer med vårt varumärke – att det ska vara genuint, med kvalitet och även ombonat,

Tidigare fanns det populära Å-cafét i lokalerna, men besökare fick då och då vänta eller vända i dörren på grund av platsbrist och då togs beslutet att utvidga lokalerna och även att börja att servera varm mat.

Nu är lokalerna dubbelt så stora.

– Vi har haft platsbrist i många, många år. Det har varit trångt och kunderna har inte fått plats, speciellt under lördagar och storhelger. Så vi har funderat på att bygga ut länge, säger Anders Johansson.

För att få tillgång till en större yta har man bland annat använt sig av ett tidigare lager, några kontor och butiksyta, man har även höjt upp taket till sin fulla höjd.

– Många undrade om det inte skulle vara lättare att flytta på kaféet, men att det skulle bli kvar var det bästa alternativet. Det är det här man vill åt, lokalerna med utsikt och servering vid ån. Det är det här som besökarna ska få njuta av, säger han.

Designmässigt har utformandet av lokalerna varit ett samarbete med arkitekterna Archus i Västerås.

– Vi har varit väldigt inblandade. Jag och Christoffer har till exempel varit mycket involverade i det funktionella, säger Sofia Waldmann.

– Och så har vi varit måna om att få till en känsla som överensstämmer med vårt varumärke – att det ska vara genuint, med kvalitet och även ombonat, inflikar Anders Johansson.

Jodå, den klassiska och populära räkmackan finns kvar på menyn. Foto: Ellenor Eriksson

Menyn har också utvidgats och består nu inte bara av fika och lättare rätter utan även flera kompletta varmrätter.

– Vi ville ligga kvar i smaker som vi tror att folk som kommer hit ska uppskatta, traditionellt men lite mer modernt och lekfullt, säger kocken Christoffer Andersson Bossen.

– Det är ett jättebra komplement till det övriga utbudet med en fast meny med fem varmrätter och vi kommer även att servera en prisvärd lunch på vardagarna.
Sofia Waldmann berättar att en annan nyhet är att det mesta av bakverken är bakade på plats.

– I vårt fikasortiment har vi gått över till att ha mycket som är hemlagat och har en tjej som bakar här hos oss, det har vi inte haft förut.

En sak är sig dock lik:

– Vi har valt att ha kvar vår räkmacka, den vågar vi inte ta bort eftersom det är många som kommer hit som vill äta just den, säger trion med ett skratt.

Givetvis finns det mässingsinslag på nya restaurangen. Foto: Helena Andersson
Anders Johansson, Sofia Waldmann och Christoffer Andersson Bossen. Foto: Helena Andersson
Rikligt utbud av bakverk, smörgåsar och även varma rätter hos Bistro Bruket. Foto: Helena Andersson
Powered by Labrador CMS