Redan idag börjar skattepengarna betalas ut för de som får återbäring – och deklarerade före 2 aptil. Foto: Mostphotos

Nu kommer skatteåterbäringen

Redan från och med idag kan västeråsare som får tillbaka pengar på skatten se fram emot en utbetalning.

  • Publicerad 09:19, 9 apr 2019

Nu börjar skatteåterbäringen betalas ut. I år är det totalt 2 035 902 personer i Sverige som får sina skattepengar redan i april, vilket är mer än dubbelt så många som förra året.

Totalt är det 13 746 245 428 kronor som kommer att betalas ut.

De som får sin skatteåterbäring nu i april är de som deklarerade digitalt senast den 2 april utan att göra några ändringar eller tillägg. Skattepengarna kommer att betalas ut 9–12 april.

– Vi har förenklat villkoren för att få skatteåterbäring tidigt och det är kul att se att det gett ett sådant resultat. En av de absolut vanligaste frågorna vi brukar få är när man får tillbaka sina skattepengar och det är därför väldigt positivt att nu kunna möta upp det stora intresset, säger Monica Rönnberg på Skatteverket i Västerås.

För att få pengarna utbetalda automatiskt måste man ha anmält bankkonto. Den som inte redan anmält sitt konto kan göra det nu, förklarar Monica Rönnberg.

– Det tar cirka två bankdagar för kontot att registreras. Därefter kan utbetalning begäras vilket lättast görs i e-tjänsten Skattekonto. Normalt tar det tre bankdagar innan pengarna finns på kontot.

Den som ska få tillbaka skattepengar men som gjort en ändring eller tillägg, deklarerat på papper eller deklarerat efter den 2 april kan få sina pengar i början av juni. Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

– Det är redan fler än tre miljoner personer som har deklarerat. De som ännu inte deklarerat gör det med fördel digitalt då fler uppgifter redan är ifyllda samt att man också får en kvittens på att deklarationen är inlämnad, säger Monica Rönnberg.

Här på Skatteverkets sajt finns mer information kring vad som gäller för deklarationen och utbetalningarna.

Monica Rönnberg på Skatteverket i Västerås. Foto: Skatteverket

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING