Lina Cedmer har landat i livet i LA, även om det var tufft i början efter flytten från Sverige. ”Jag vet att jag tänkte: Vad gör jag här?” Foto: TV4

Lina från Västerås lever drömlivet i LA

Västeråstjejen Lina Cedmer, 30, flyttade till Los Angeles för några år sedan för att studera. Hon är fortfarande kvar – och jobbar på svenska modejätten Odd Molly. Hon är också en av deltagarna i Venice Beach som hade premiär i veckan på TV4 Play

  • Publicerad 20:10, 9 nov 2018

I serien Venice Beach får tittarna bland annat följa systrarna Sara och Hanna Montazami, döttrar till västeråsaren Maria Montazami, och deras liv i Los Angeles.

Men vi får också följa Lina Cedmer, som är 30 år och flyttade från Sverige till USA 2013. Från början flyttade hon dit för att studera, berättar hon.

– Jag hade alltid haft en dröm om att plugga och bo utomlands, och jag ville utveckla min engelska. Sedan var det någon som sa att det fanns en väldigt bra skola i LA, så då testade jag och en kompis att söka dit, och vi kom in båda två, säger Lina Cedmar och fortsätter:

– Jag hade aldrig varit i LA innan, men när jag kom dit så var det liksom ”Gud, jag vill aldrig flytta hem”. Jag älskar staden så mycket!

Spelat in själva

I webbtv-serien får tittarna följa sju unga svenska tjejer som alla flyttat till LA för att uppfylla sina drömmar.

– Det har varit jättekul att vara med! Vi har spelat in den själva och vi filmar vår vardag, vad vi gör på jobbet och fritiden.

Hur känns det att se sig själv?

– Jag var ganska nervös i början, för man har ingen aning om hur de klipper ihop det. Men jag tycker ändå att den visar mig som jag är, så det känns bra.

Saknar nära och kära i Västerås

Hon har växt upp i centrala Västerås, bott och studerat i Stockholm, och bor och jobbar nu alltså i Los Angeles. Familj och vänner har hon kvar här i hemstaden.

– När jag komma hem på julen och på sommaren så är jag alltid i Västerås, även om jag har mycket kompisar i Stockholm också. Det jag saknar mest med Västerås när jag är i LA är att umgås med mina nära och kära, men också naturen och typ frisk luft, säger hon och skrattar.

Hur ser du på framtiden, vill du bo kvar i Los Angeles?

– Just nu trivs jag jättebra där jag är och jag har inga planer på att flytta hem. Men det är svårt att säga sen när man får familj hur man vill göra. Det är klart att jag saknar familj och vänner, men just nu planerar jag ingen flytt hem.

Serien Venice Beach beskrivs som en realityserie där man får följa ett gäng svenskor som vill uppnå sina drömmar, och till viss del lever ett drömliv. Och visst kan Lina Cedmer hålla med om att hon gör just det, även om vägen dit inte varit helt spikrak.

”Lever drömlivet”

– Just nu skulle jag säga att jag lever drömlivet, men det har varit en ganska kämpig väg dit. Att flytta till ett nytt land och komma in i en ny kultur har varit ganska tufft. Allt från att söka jobb som var svårt i början, till att jag jämförde mig ganska mycket med mina kompisar som bodde i Sverige och hade bra och välbetalda jobb.

– I USA fick jag verkligen jobba mig upp från grunden, och det var ganska tufft. Jag vet att jag tänkte flera gånger: Vad gör jag här? Men just nu känner jag att jag absolut inte skulle vilja ändra på hur jag har det, säger Lina Cedmer.

Foto: TV4

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING