Eric Ribbentjärn, kökschef på Frank i Västerås. Foto: Sofie Tejre

Kökschefen tipsar: Fyra kökssaker som tar din mat till nya höjder

Eric Ribbentjärn är sedan sex år kökschef på Frank bistro i Västerås. Här ger han sina bästa tips på något oväntade saker för ditt kök – som förvandlar vardagsmaten till restaurangkäk.

  • Publicerad 15:27, 28 jan 2018

Chinoissil. ”När du silar din sås eller kräm med en chinoise så tar den upp alla partiklar. Det gör att du får en väldigt slät och fin kräm, om du gör en sådan. Gör du en sås blir den väldigt klar och fin.”

Mandolin. ”Har du en Mandolin hemma kan du skära till exempel grönsaker så det blir exakt varje gång och det går snabbt att hyvla. Speciellt om du inte är jättevan med kniven så är det perfekt med en mandolin”

Stor skärbräda. ”Ska du göra mycket mat till en fest så vill du hacka mycket samtidigt och då vill du ha ordning och reda. Har du en liten skärbräda hamnar allt överallt. Vi som jobbar i kök har jättestora skärbrädor, och det är en underskattad grej att ha hemma i köket.

En spritspåse gör vilket bakverk som helst lite snyggare. ”Om du vill göra det riktigt fint på tallriken – kosta på dig med en spritspåse. ” Foto: Ittai Doron

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Kraftig ökning av nya företag i Västmanland i juni

I juni ökade antalet registreringar av nya företag i Västmanland med hela 26 procent. Efter nedgången i samband med coronakrisens utbrott har nyföretagandet i Sverige tagit fart igen, visar färsk...torsdag 2/7 10:43

Samarbete ska ge hållbart och långsiktigt byggande i Västerås

Västerås växer snabbt och många nya bostadshus och fastigheter byggs. För att skapa ett hållbart samhälle behövs ett hållbart byggande. Mälarenergi och Aroseken har hittat ett framgångsrikt samarbete...onsdag 1/7 19:39

Stor ökning av företagslån i Västmanland

Kapitalbehovet hos små och medelstora företag har varit stort under coronakrisen. Det visar en färsk rapport från Almi. Hittills i år har Almi Mälardalen i Västmanland beviljat 112 lån motsvarande 95...onsdag 1/7 17:45

Regeringen satsar på högre utbildning – fler platser till MDH

Coronapandemin har slagit hårt mot arbetsmarknaden. Regeringen väljer därför att satsa på högre utbildning för att Sverige ska komma starkare ur krisen. För Mälardalens högskolas (MDH:s) del innebär...tisdag 30/6 16:54

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING