Byggplats. Sebastian Eriksson och Daniel Johansson jobbar nu för fullt med att förbereda lokalen inför öppningen av Marcel P. Foto: Jonas Edberg / Backman×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Klart: Då öppnar nya "fransmannen" i city

Den 1 maj var tanken att Marcel P, den nya franska restaurangsatsningen i Västerås city, skulle öppna. Men på grund av att fastighetsägaren fick vänta på ett bygglov blev öppningsdatumet flyttat. Nu är alla handlingar klara – och restaurangens öppningsdatum är spikat.

Publicerad

Den 1 maj var tanken att Marcel P, den nya franska restaurangsatsningen i Västerås city, skulle öppna. Men på grund av att fastighetsägaren fick vänta på ett bygglov blev öppningsdatumet flyttat. Nu är alla handlingar klara – och restaurangens öppningsdatum är spikat.

Förberedelserna pågår för fullt inför öppningen av den nya franska restaurangen Marcel P på Vasagatan i Handelsbankens gamla lokaler.

Men det har länge varit oklart när premiären kan bli av. Ett byggnadslov för bland annat en nödutgång har dragit ut på tiden – och ägarna Sebastian Eriksson och Daniel Johansson har otåligt gått och väntat på att kunna starta upp verksamheten.

Men nu kom det efterlängtade beskedet – bygglovet har godkänts. Därmed kan duon nu börja förbereda öppningen av restaurangen och den nya uteserveringen.

– Vi bestämde precis att vi kommer att köra öppning den 24 maj, säger Sebastian Eriksson till Västerås Tidning.

– Tillsammans med fastighetsägaren VS-Hus kan vi nu förverkliga tankarna om en restaurang i den gamla banken, säger Daniel Johansson och tillägger att det har varit otaliga möten och telefonsamtal för att hitta en bra och godkänd lösning.

Öppnar tidigt på vardagarna

Tanken är att Marcel P ska bli en franskinspirerad restaurang med växlande profil. Sortimentet kommer att variera beroende på säsong, dag – och tidpunkt.

Planen är att restaurangen ska öppna redan klockan 7 på morgonen under vardagarna. Då kommer delidisken att vara fylld med croissanter och andra små godsaker. På lunchen och kvällen övergår restaurangen till, utöver kafésortimentet, att servera rätter som tillagats i en rotisserie-ugn.

– Tack vare ugnen kommer att kunna jobba med råvarorna på ett bra sätt, men det tar lite tid. Man kan kalla det för "slow cooking fast food", säger Sebastian Eriksson.

Under fredagseftermiddagar och på helger kommer istället mängder av smårätter att serveras från restaurangens delidisk.

– Då kan man beställa våra små rätter från världens hörn och dela på en flaska gott i baren, matsalen eller på vår lilla uteservering, berättar Daniel och Sebastian.

Stor satsning på tillgänglighet

Samtidigt som lokalerna nu färdigställs passar Sebastian och Daniel på att vara extra noga med att hela lokalen ska vara tillgänglighetsanpassad. Förutom att hela lokalen är helt befriad från nivåskillnader är toaletten utrustad med både taklyft och skötbädd för vuxna.

– Vi har ju alla olika förutsättningar att gå på toaletten, förklarar Sebastian Eriksson.

Förklaringen till den behjärtansvärda satsningen är att både Sebastian och Daniel har personer i sin närhet som lever med funktionshinder.

– Kan vi vara med och normalisera det här så känns det riktigt bra för oss, säger Daniel och Sebastian.

Powered by Labrador CMS