Silverpokaler. Johanna Ruotsalainen med sina två silverpokaler från SM i fransförlängning 2019. Foto: Helena Andersson

Johanna vann dubbla SM-medaljer i fransförlängning

Fransstylisten Johanna Ruotsalainen från Västerås Beauty and wellness på Humlegatan i Västerås tog i början av maj två silver i SM i fransförlängning. Priserna kom i juniorklasserna för Klassisk fransförlängning och Volymfransförlängning.

  • Publicerad 17:44, 12 maj 2019

Under tävlingarna bedöms flera kriterier till exempel hur rent arbetet är, att avståndet mellan fransarna är rätt och att förlängningen är anpassad till modellens naturliga frans.

– När arbetet är klart får modellerna gå över till ett annat rum där domarna bedömer och ger poäng, alla klasser bedöms efter samma kriterier och i år fick vi i juniorklassen bättre poäng än klassen över.

Johanna Ruotsalainen utbildade sig till fransstylist förra året och hon berättar att hennes lärare talat om för henne att hon hade stora chanser att ta sig upp på pallen i årets SM.

– Jag har en jätteduktig lärare som har peppat mig under året, men jag har ju inte riktigt vågat tro på det själv, men det är klart att man hoppats.

De två priserna säger hon är en bekräftelse på att hon gör rätt.

– Det finns många fransstylister i Sverige idag och reglerna är många, men det finns stylister som inte följer dem och vi ser ganska många hemska exempel ute på stan, där man faktiskt inte har jobbat som man ska och förstör fransarna.

Johanna Ruotsalainen har fått blodad tand av framgångarna och säger att det framöver blir ett VM i Holland som hon är lite sugen på att delta i.

Varför tycker hon då att man ska kosta på sig en fransförlängning?

– En ögonfransförlängning som görs rätt lyfter ögat, lyfter hela ansiktet. Många kunder som kommer till mig har tvekat länge då de sett bilder på dåliga fransar, men när de ser bilder på min sida ser de att hos mig får man naturliga fransar. Det gör väldigt mycket för självkänslan, man vaknar upp varje morgon och tänker ”vad snygg jag är” skrattar hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING