Annika Björk hyr ut sig själv som husmor.

Inhyrd husmor ger värdarna mer tid för gästerna

Att ha en större fest och samla sina vänner är ett väldigt roligt sätt att umgås. Men det krävs en hel del arbete, både före och under festen. Som värd eller värdinna blir det ofta så att man inte riktigt hinner umgås och ha en riktigt trevlig avslappnad fest. Man springer runt, servar, ser till att mat och dryck kommer fram när den ska, dukar av och löser alla eventuella problem eller annat som kan uppkomma.

  • Publicerad 11:55, 8 mar 2018

Sånt kan husmor hjälpa till med

► Förberedelser

► Beräkning av åtgång

► Logistik & planering

► Servering & portionering

► Smörgåstårtor, bakverk, småkakor, tårtor

... vid till exempel babyshower, dop, student, födelsedag, bröllop, begravning och möten för företag och organisationer.

För att slippa allt jobb och kunna njuta fullt ut av sin fest och sina gäster finns möjligheten att kunna hyra in en ”husmor” – en person som tar hand om allt det praktiska under festen och ser till att allt flyter smidigt.

Annika Björk med firman Jaktvårdsgårdens goda är en person som ställer upp med sina tjänster.

– Jag erbjuder en helhetslösning och tar hand om allt det praktiska under eventet, jag kan även hjälpa till med att förbereda festen så att man inte missar något utan att man har tänkt på alla steg som behöver förberedas för att en tillställning ska fungera smidigt.

Annika har alltid arbetat med mat och event i olika former, både privat och som anställd. Ute på sin gård i Lillhärad har Annika byggt ett professionellt kök där hon kan tillverka allt från smörgåstårtor till bakverk, konfektyr, förrätter och desserter.

– Jag tillagar inte själva middagen, men gärna allt annat gott innan och efter. Jag kan beräkna hur mycket mat som kommer att gå åt och portionera upp maten så att det räcker till alla.

Det viktigaste med en tillställning tycker Annika är att skapa möten.

– Jag tycker inte alltid att det är bra med bordsplacering, det kan bli en alldeles för välordnad och kanske tråkig fest, man kan jämföra med ett julbord där man istället rör sig och öppnar upp för att möta andra.

– Fundera också en gång till över vad som ska bjudas på, säger Annika, ha gärna ett speciellt tema och gör det till en grej.

Många kommer till festen för att umgås med sina vänner, och däribland även de som bjudit in till festen.

– Ofta saknar man kontakten med värdarna, de har fullt upp med att se till att allt fungerar och det är där jag kommer in i bilden. Logistiken är viktigare än man kan tro, avslutar Annika.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Västeråskontor kan utses till "snyggast i Sverige"

Varje år arrangerar sajten Lokalnytt tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor”. I årets tävling är den Västeråsbaserade reklambyrån Haus kontor nominerat, framtaget av inredningsarkitekt Elin Lorenzi.söndag 13/10 19:16

Veteraner – en kraft på arbetsmarknaden

Fler och fler pensionärer väljer att arbeta efter pensionen. Inte bara på grund av pengarna utan även för att igen få den gemenskap man kanske förlorade när man avslutade sitt yrkesverksamma liv.söndag 6/10 16:27

Högre temperatur för företagsklimatet i Sura

Det är med försiktig optimism som Surahammars kommun tar del av årets rankingresultat av Svenskt Näringslivs Företagsklimatranking. Idag hamnar kommunen på plats 278, vilket är en förbättring med sju...fredag 4/10 9:11

Västeråsföretaget fixar ventilationen med rymdteknik

Västeråsföretaget Sally R vill revolutionera ventilationen i världens alla byggnader med unik teknik för frisk luft som använts på den internationella rymdstationen ISS.onsdag 2/10 21:44

SMAKFULLT

Festligt på klassiska Varda

Restaurangen Varda på Vasagatan i Västerås har efter 15 år blivit en klassisk stjärna på Västerås restauranghimmel. Smakfullt besökte citypärlan som nu växlar om till en höstmeny.onsdag 9/10 10:12

Här bjuder ”Salle” på receptet till sin berömda al pomodoro

”Det var den som gjorde att min ex-fru föll för mig” I över 40 år har han jobbat inom det italienska köket i Västerås och bland annat hyllats av italienska Köksakademin för sin gärning. Sin första tomatsås gjorde Salvatore ”Salle” Macri som nioåring....söndag 6/10 13:26

Förklaringen bakom den oväntade Korea-exporten

Dessutom: "Hemligheten bakom Ribhaus hyllade burgare" & "Så gör du den perfekta cauppuccinon" Ribhaus och Björklunds kafferosteri är två höjdare på den lokala marknaden. Sedan en tid tillbaka har båda verksamheterna gått på export och etablerat sig på en minst sagt exotisk plats – nämligen...fredag 4/10 17:33

Missade du vinmässan? Lugn, här kommer några smakprov

Patric Anderson om en välkommen nyhet Vinmässan i Officershuset förra helgen blev välbesökt och de som tog sig dit fick chansen att prova massor av härliga viner.torsdag 30/5 14:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING