Världsstjärnan Pink tog bilden på sig själv och Dani Franjkovic med vänner längst fram vid scenen. Dani i rosa peruk och vitt linne. Foto: Pink

Hon följer Pink världen runt

Djupt, rebelliskt, poppigt, rockigt, glatt och sorgligt. Den 3 augusti kommer världsstjärnan Pink till Tele2 arena, och så beskriver Dani Franjkovic, hennes musik. Dani Franjkovic följer Pink runt om i världen och har hittills sett henne uppträda hela 50 gånger!

  • Publicerad 14:22, 27 jul 2019

Om Pink

Pink är en amerikansk sångerska som är uppväxt i Doylestown, Pennsylvania i USA. Hon har släppt 8 studioalbum. Av 213 olika nomineringar, har hon vunnit 130 gånger, varav tre är Grammys och ett det prestigefulla Vanguard-priset. Hennes nya album Hurts 2B Human låg etta i bland annat USA, England and Australien. Hon har sålt cirka 60 miljoner album och 75 miljoner singlar, vilket gör henne till en av de största artisterna i vår tid.

Hur kommer det sig att du fastnat för Pink och hennes musik?

– Hon har verkligen hela paketet. Musiken är fantastisk, showerna det bästa jag sett och hon är en stark kvinna som inte är rädd för att göra sin röst hörd och förespråka rättvisa, kärlek och sanning. Sen är hon skicklig på att uttrycka olika känslor i sina låttexter och när hon sjunger live. Att kunna relatera till musiken är lite som terapi för mig. Jag har växt upp med hennes musik - genom tonåren och allt vad det innebar med föräldrar som skiljer sig, destruktiva relationer man själv varit i, men också fantastiska och glada stunder. Hon har en låt för alla tillfällen, känslor och för olika för- och motgångar i livet. 

Hur många gånger har du sett henne?

– Nästa vecka i Zürich blir det 50 gånger. Jag har rest runt i Europa och i USA och följt delar av hennes turnéer sedan 2004.

Är du sån att du står längst fram, eller finns du på sittplats?

– Jag står och försöker alltid hamna längst fram för det är roligast där. Så det blir en hel del köande, vilket ju är en upplevelse i sig eftersom jag umgås med andra fans som jag har känt sedan många år tillbaka och som har gjort samma resa som jag med Pink. Hon tog till och med min mobil och tog en bild med oss från scenen! 

Om du sett henne utomlands, har du gjort det i samband med att du i alla fall skulle till landet eller har du åkt just för att se Pink?

– Vi får turnédatumen och sen planerar vi semester utefter de datumen och städerna som finns inbokade. Förra året blev det en miniturné i USA. I år blev det en superturné med London, Paris, Warszawa, Wien, Zürich, Stockholm, Oslo och Horsens. Det handlar inte bara om konserterna - man ser världen och det finns alltid någon ny stad att åka till som man inte varit i förut. 

Är ni flera som åker tillsammans eller åker du även på konserter själv?

– Vi är alltid allt mellan 5-30 personer från alla möjliga håll i världen. Min bästis Jeff är från Seattle och vi gör denna sommarturné ihop men träffar upp andra på plats. 

Följer du någon annan artist på det här sättet?

– Nja. Älskar Eminem också och efter att ha sett honom I Stockholm för första gången 2018 bokade jag två konserter i London för att han var så sjukt bra och för att jag inte vill vänta 18 år igen tills han kommer tillbaka.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig vad gäller Pink?

– Jag har precis landat i Wien nu och vi ska på konsert på onsdag. Innan giget blir det att turista och se stan. Det var över tio år sedan jag var här sist. Sen åker vi till Mallis och chillar på stranden innan vi flyger vidare till Zürich för fler konserter. Därefter är vi på hemmaplan i Skandinavien och ska gå på tre till. Sen blir det att spara och hoppas på en ny turné inom ett till två år.

Har du något du tycker vore kul att nämna för övrigt?

– Jag har träffat Pink flera gånger, ungefär fem tror jag. Första gången var i Stockholm och då bjöd hon in mig till sin hemliga spelning på Café opera. En annan gång var jag på Trädgår’n i Göteborg och såg henne. Efter konserten kom hon fram till mig och sa tack och signerade alla mina album. Hon är alltid så snäll, glad och härlig . 

Kommer du att se henne nu i Sverige den 3 augusti? 

– Självklart! Det är alltid mäktigast på hemmaplan. 

Pink signerar Dani Franjkovics bilder efter en spelning på Trädgår'n i Göteborg. Foto: Sony Ericsson event

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING