Widénska gymnasiets nya byggnad. Foto: Ludwig Vesterström

Här är Widénskas nya lokaler

Widénska Gymnasiet har äntligen flyttat in i sina nya lokaler. Vasagatan 56 blir den nya adressen för skolan. Västerås Tidning var på plats när elever från årskurs tre välkomnades till den ”nya” skolan.

  • Publicerad 14:30, 9 jan 2019

I och med flytten till de nya lokalerna, får Widénska Gymnasiet betydligt närmare till de olika idrottsanläggningarna i Västerås. Arosvallen, Kristiansborgshallen, ABB Arena och Solid Park Arena är några anläggningar som är ett stenkast från den nya adressen. Något som rektor Annika Sandgren ser mycket positivt på.

– Äntligen är vi inflyttade, som vi har väntat. Vi är jätteglada, och att vara så nära Västerås bästa idrottsanläggningar är verkligen fantastiskt, säger Annika Sandgren, rektor för Widénska Gymnasiet.

Den nybyggda skolan är utformad med fräscha ljusa lokaler, främjande studier miljöer och ett toppmodernt testcenter.

Där både elever och lärare har varit delaktiga i utformningen av skolan.

– Vi har fått tyckt till om hur vi vill att skolan ska se ut, nästan för mycket. Vi har fått lämna feedback gällande hur stora klassrummen ska vara, vilken färg, inredning, arbetsrum, berättar Thomas Eriksson, idrottslärare.

Testcentret som är anpassat för elevernas fysiska aktiviteter, har även ett utrustat gym. Centret är till för olika konditions- och rörlighetstester, gruppträningar och andra aktiviteter som stärker elevernas individuella förmåga.

Mathilda Eklund, elev på Widénska, har bandy som sin specialidrott. Hon berättar om sina tankar kring den nybyggda skolan och de nya fräscha lokalerna.

– Det känns som en nystart, det känns jättekul. Jag är verkligen motiverad att plugga det sista fram till studenten, säger Mathilda Eklund.

Erik Widén, elev på skolan, har handboll som sin specialidrott och är väldigt glad över den nya skolans placering.

– Mycket bra läge, nära till idrottsanläggningarna. Vilket kommer att göra det enklare för mina studier. Det kommer att bli lättare att ta sig till skolan från träningshallen och tvärtom, berättar Erik Widén.

Eleven Erik Widén, lärarna Anette Mogren och Thomas Eriksson samt eleven Mathilda Eklund. Foto: Ludwig Vesterström

Den nya idrottshallen. Foto: Ludwig Vesterström

Foto: Ludwig Vesterström

Löparbana. Foto: Ludwig Vesterström

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING