Mattias Klinga laddar grillen med stora bitar av brisket inför helgens ölfestival. Foto: Jonas Edberg

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste vi sätta igång nu, säger Mattias Klinga, gastronomisk ledare på Rocklundarestaurangen.

  • Publicerad 16:18, 26 maj 2021

Regnet öste ner över Västerås under onsdagen. Men arrangörerna av den stora ölfestivalen Coppersmith´s med vänner har bara sol i sinnet. Enligt väderprognosen ska det ha regnat klart och istället bli strålande solsken till helgen.

Festivalområdet som ska byggas upp utanför restaurangen på Rocklunda stod under onsdagsförmiddagen öde – så när som på en stor grill.

– Vi har skjutit upp byggandet på grund av vädret. Enligt prognosen ska det bli bättre i morgon, säger Mattias Klinga.

Något som däremot inte kan vänta är grillningen. När Västerås Tidning var på besök på området under onsdagsförmiddagen var Mattias igång med att ladda grillen.

– Kapaciteten har gått över grillstorleken. Så för att hinna klart med allt innan festivalen startar måste vi sätta igång redan nu, säger Mattias och skrattar, samtidigt som han fyller grillen med sex kilo tunga köttstycken av brisket.

Köttet, som är lokalproducerat, ska ligga och gotta till sig i 12 till 14 timmar i 110 till 130 graders värme inne i grillen innan det är klart för servering. Förutom brisket ska det även grillas korv och karré som ska bli pulled pork.

– Det blir som en slow cooking, säger Mattias.

Heidi Karhukorpi tillverkar bordsskyltar, passande nog görs dom av ölburkar. Foto: Jonas Edberg

Även inne i restaurangen pågår förberedelserna för fullt. Vid ett bord sitter Heidi Karhukorpi och Linda Strandberg och tillverkar bordsskyltar.

– Det kommer att vara 220 bord ute på festivalområdet, berättar dom.

För att klara coronarestriktionerna tillåts max fyra personer per bord – och beställningarna kommer att ske via en app.

Det här betyder att det kommer krävas en stor organisation för att klara logistiken. Som ett led i detta har arrangörerna tagit in hjälp från flera lokala innebandyklubbar, där spelarna kommer att hjälpa till med serveringen ut till borden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Jättearena skapas på Hotel Plaza

Unik satsning: ”Västerås blir en mötesstad att räkna med igen” I höstas väcktes mötesstaden Västerås till liv igen när nya ACC Meetings & Events presenterades. Nu är en stor och viktig del av nysatsningen i hamn. Från årsskiftet skapas en ny arena på Hotel Plaza...torsdag 16/12 9:00

Hon blir ny direktör för Comfort hotel: "Lite nervöst"

Nu är det klart – det blir Emma Keenan som tillträder som ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås. – Jag ser fram emot denna resa med mitt fantastiska team på Comfort Hotel Västerås. Sen...torsdag 2/12 16:58

Krönika: Säkerhet och synlighet på LinkedIn

LinkedIn är med sina 774 miljoner medlemmar det största nätverket som inriktar sig på användarnas professionella och yrkesmässiga digitala närvaro. Företagets vision är att skapa ekonomiska...tisdag 30/11 15:07

Krönika: Money talks i en allt mer komplex vardag

Hej företagare! Hinner du stanna upp och läsa en reflektion om din och de flesta entreprenörers vardag? Tiden rusar och världen snurrar på, eller hur? Och det är inte helt lätt att se en förändring...tisdag 30/11 15:04

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Nya Bistro Bruket bjuder på flera smakfulla nyheter

Skultuna Messingsbruks nya satsning: ”Besökarna ska få njuta” Å-Cafét har blivit Bistro Bruket. I dubbelt så stora lokaler men med samma fina utsikt. Skultuna Messingsbruks nya satsning har öppnat. – Vi har funderat länge på att bygga ut, säger platschefen...fredag 14/1 20:16

Restaurangen byter plats – men inte koncept: "Området växer"

Avslöjar: Siktar på två Streetfood-festivaler 2022 Nu är det klart att den populära restaurangen Mr Mango lämnar Saluhallen. Istället väljer de att satsa fullt ut på sin foodtruck och verksamheten i Sigurdsområdet. – Vi behövde fokusera på ett av...torsdag 9/12 20:10

Då öppnar Västerås Ölhall – blir kedjans största i landet

”Kommer att ha 30 kranar med hantverksöl” Det har varit på gång i snart två år. Nu är det klart att Västerås kommer att få en ölhall under nästa höst. Platsen: 2 Rum & Köks gamla lokaler vid Mimerporten på Stora gatan. – Ett perfekt läge för...fredag 3/12 19:16

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Konserthuset ny skådeplats: Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna...söndag 24/10 15:51

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING