Mötesjättens återkomst. Tobias Hultberg, vd för ACC-gruppen, och Anna Ljunggren, verksamhetschef, gläds åt att äntligen få kunna arbeta kreativt med möten i Västerås igen. Foto: Jonas Bergkvist

Glädjebeskedet: ACC tillbaka – i ny kostym

Mötesstaden Västerås väcks till liv igen. Nu presenteras nya ACC Meetings och Events. – Äntligen får vi utlopp för vår kompetens och kreativitet igen, säger ACC-gruppens vd Tobias Hultberg och verksamhetschef Anna Ljunggren till Västerås Tidning Business.

  • Publicerad 08:10, 1 okt 2021

Vi har hela tiden jobbat för ett liv efter den tuffa och på alla sätt utmanande tid som varit

Vi träffar Tobias Hultberg och Anna Ljunggren på Hotel Plaza, en av många mötesplatser som ingår i ACC-gruppen. Just denna dag har faktiskt Centerpartiet sin partistämma just där.

Det har gått ganska precis sju månader sedan besöksnäringen i Västerås fick sig en rejäl snyting – Västerås kongress- och eventgigant Aros Congress Center tvingades stänga kongresscentret efter att ha drabbats på alla fronter när coronapandemin slog till med full kraft.

Men redan där och då i februari i år fastslog Tobias Hultberg följande i en intervju med Västerås Tidning: ”Kongressdelen är nedsläckt, men det finns en enorm kompetens inom möten och event och även digitala möten som vi vill ta tillvara på och bevara”.

Nu är den dagen kommen.

I dag den 1 oktober inleds en ny era i nya kostymen ACC Meetings och Events – och med ett tydligt budskap till mötesindustrin:

– Vi tror fortfarande starkt på kraften i det fysiska mötet. Vi vill att folk ska fortsätta komma till Västerås och mötas här och bo på alla hotellen som finns i stan, säger Tobias Hultberg och Anna Ljunggren inför dagens lansering av bland annat en ny hemsida.

Hur länge har de här nya planerna funnits?

– Det nya ACC-arbetet påbörjades inte nu i höst. Vi har hela tiden jobbat för ett liv efter den tuffa och på alla sätt utmanande tid som varit, det är bara målsnöret som hela tiden har flyttats framåt.

De är väl medvetna och införstådda med att spelplanen för mötesindustrin har ritats om och inte kommer att se ut på samma sätt som innan pandemin.

– De olika digitala mötesformerna som vi vant oss vid under pandemin kommer komplettera det fysiska mötet.

En del av det nya ACC, en av flera nybyggda studios som används i samband med digitala- och hybridmöten möten. Här under Centerpartiets stämma på Plaza för någon vecka sedan. Foto: Jonas Bergkvist

Får vi till det här som vi vill så kommer Västerås fortfarande att kunna kalla sig mötesstad och ta betydande möten

Omställningsarbetet till den nya verkligheten – där digitala- och hybridmöten kommer att ta större plats än tidigare – inledde och insåg ACC vikten av tidigt.

– Vi ställde om väldigt snabbt till det, vilket varit viktigt för oss. Den här nysatsningen hade kanske inte ens varit möjlig om vi inte snabbt insett att om vi ska vara med i framtiden så måste vi investera i utveckling och teknik för att klara det här. Vi har en stöttande ägare som gett oss förutsättningar att ligga i framkant i utvecklingen. Vi kan inte vila oss i form – vi måste träna oss i form.

En så kallad avsiktsförklaring är skriven med fastighetsbolaget Kungsleden.

– Vi är överens om att vi med gemensamma krafter ska skapa nya mötesytor i Västerås. Kungsleden är en nyckelspelare för oss – vi ska skapa det här tillsammans.

Kan ni berätta något om vilka lokaler det handlar om?

– Vi kan inte säga var någonstans det är aktuellt än, men det handlar om stora mötesytor för cirka 500 personer och inte bara ett ställe. Det ligger inte långt bort i tiden.

Hur känns det att ni är här nu?

– Att få jobba med utveckling igen och inte avveckling är väldigt inspirerande och ger energi. Nu får vi utlopp för vår kompetens och kreativitet igen och vi känner en stor framtidstro. Det som händer nu är oerhört positivt. Det jobb vi gjort under den här tuffa tiden har vi väldigt mycket nytta av. Vi har behållit kundrelationerna och kärnkompetensen inom gruppen.

ACC-koncernen fortsätter även att driva restaurangverksamhet i konserthuset (terrassen) med ett nära samarbete med Västmanlandsmusiken.

– Vi kommer att hålla näringslivsgalan Guldstänk där i vår och redan i slutet av oktober är det Vin i Västerås över två dagar.

Även B26 Coworking rullar på för fullt.

– Den näst sista studion blev precis såld, det känns väldigt bra med B26.

Vad kan ACC:s nystart betyda för mötesstaden Västerås?

– Vi tror att det kan betyda väldigt mycket. Får vi till det här som vi vill så kommer Västerås fortfarande att kunna kalla sig mötesstad och ta betydande möten. Men på ett annat sätt än tidigare, avslutar Tobias Hultberg och Anna Ljunggren.

Tobias Hultberg, vd, och Anna Ljunggren, verksamhetschef. Foto: Jonas Bergkvist

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

UF-chefen: "Otroligt bra processutbildning för eleverna"

Att driva UF-företag är något som många elever runt om i Sverige gör varje år och dessutom uppskattar väldigt mycket. Nyligen har ”UF Målbild 20/21” avslutats och Västmanland är bäst i Sverige!...måndag 29/11 19:05

Deras affärsidé: Konverterar vanliga cyklar till elcyklar

I Västerås är det många gymnasieelever som får chansen att driva ett UF-företag. I år har ett gäng elever från ABB Gymnasiet skapat ett företag som de satsar stort på. De heter ReBike UF och deras...måndag 29/11 18:50

Klart: Då arrangeras Guldstänk

Inställt 2020 och digitalt 2021. 2022 är planen att Guldstänk ska göra comeback – på riktigt. – Det är med stor glädje vi kan berätta att Guldstänk kommer att arrangeras för 18:e gången i Västerås...tisdag 23/11 16:33

Tillberga Grannskapsservice är Årets Kooperativ i Sverige: ”Väldigt stolta”

Grattis Tillberga. Ni bor i byn där Årets kooperativ i Sverige 2021 finns. – Vi är både överraskade och väldigt stolta, säger P-O Gottberg, verkställande chef för vinnaren Tillberga grannskapsservice.torsdag 11/11 15:15

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Konserthuset ny skådeplats: Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna...söndag 24/10 15:51

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING