Fullt utvecklad brand i lägenhet på Skallberget – boende evakueras

Vid 9:50 inkom ett larm om att det brinner på en balkong tillhörande en lägenhet på Skallberget.

  • Publicerad 10:28, 12 apr 2019

Enligt räddningstjänsten är det en fullt utvecklad brand som riskerar att sprida sig till vinden. Flerfamiljshuset ligger på Karlfeldsgatan.

Räddningstjänsten har flera enheter på plats och försöker i nuläget skapa sig en bild av läget.

Branden ska enligt de första uppgifterna ha startat på en balkong och spridit sig upp genom taket. Det hinner nu för fullt genom taket.

Polisen arbetar med att evakuera människor som befinner i lägenhetshuset, det finns i nuläget inga uppgifter om personskador. Det är ännu oklart hur branden startade.

Trafiken från Karlfeldtsgatan in på bostadsområdet har stängts av och vissa platser är avspärrade för att säkerställa att ingen person kommer till skada. Polisen uppmanar allmänheten att följa anvisningar och avspärrningar på platsen.

– Det brinner i en lägenhet och vi har börjat evakuera, säger Johan Sohlberg på polisens ledningsscentral.

UPPDATERING 12:40

Polisen har nu evakuerat Karlfeldtsgatan 17 a, b och c (cirka 25-30 lägenheter) och det kommer vara fortsatt avspärrat på platsen. 

Räddningstjänsten är kvar och bekämpar glödbränder och det är oklart när boende får återvända till sina lägenheter, de som berörs av avspärrningarna uppmanas ta kontakt med hyresvärden som håller en fortsatt dialog med polisen och räddningstjänsten.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, det finns ingen misstänkt eller gripen i nuläget. Inga personskador har rapporterats in. 

Det går i nuläget inte att säga när avspärrningarna hävs eller när en teknisk undersökning kan genomföras.

Brand på Skallberget. Foto: Google maps

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING