Trivs i barmiljö. Rafi Bahar växte upp i en restaurangfamilj och är nu restaurangchef på Brasserie Stadsparken. Foto: helena andersson

”Det är ett bra utbud av butiker och restauranger”

Rafi Bahar är den energiske restaurangchefen på Brasserie Stadsparken som alltid har ett leende på läpparna och kundens bästa för ögonen. Han är uppvuxen i en restaurangfamilj och har jobbat i branschen sedan han var ung.

Publicerad

Är du född och uppvuxen i Västerås?

– Jag är född i Istanbul men kom till Sverige och Västerås när jag var 3 månader.

Hur kommer det sig att det blev jobb inom restaurangbranschen?

– Jag är uppvuxen i en restaurangfamilj. Mina föräldrar öppnade gatuköket Rasten 1980 och sen har det rullat på. Jag drev själv Restaurang Tigris i tolv år innan jag började jobba åt Vardagruppen.

Hur länge har du jobbat på Brasserie Stadsparken?

– Sedan starten 2014 då jag avvecklade Tigris.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Gästerna, kollegorna och att få ge bra service och se resultatet av en nöjd gäst, det ger mig energi.

Vad gör du gärna när du inte jobbar?

– Att umgås med familjen är det som är viktigast och vi tillbringar mycket tid i sambons sommarställe i Möklinta. Jag går också gärna ut och äter en middag på en fin restaurang.

Vad tycker du om Västerås city?

– Att det är ett bra utbud av butiker och restauranger och det mesta är nära till varandra.

Om du fick, skulle du ändra på något i stan?

– Billigare parkering och gratis buss på helger för att locka västeråsarna till city.

Är det något som inte finns i city som du skulle vilja att det fanns?

– Jag skulle vilja att det fanns fler profilerade småbutiker som inte säljer samma saker som de stora kedjorna.

Vilken är din favoritplats i city?

– Brasserie stadsparken, det är så vackert här med utsikten över ån.

Fakta: Rafi Bahar

Ålder: 46 år

Bor: Talltorp

Familj: Sambo och två barn 15 och 13 år

Yrke: Restaurangchef

Intressen: Barnens aktiviteter, mat och vin

Powered by Labrador CMS