Grindarna är nu öppnade till nya La Petite. Björn och Viktor Carlsson välkomnar till den omgjorda lilla pärlan vid Färjkajen. Foto: Avig Photo

Carlsson på Kajen har förvandlats till La Petite

Au revoir, Carlsson på Kajen. Bienvenue, La Petite. I morgon fredag är det sjösättning för en uppdaterad version av Västerås minsta restaurang.

  • Publicerad 20:10, 14 maj 2020

La Petite, ”Den lilla”, är ett passande namn på det lilla krypinet intill Mälarbåtarna på Färjkajen.

Små, enkla medel är också nyckeln till framgång för stället som sedan 2008 gick under namnet Carlsson på Kajen och nu fått en uppfräschning och bytt namn och inriktning.

– Vi har ju haft det här stället sedan 2008 och kände att vi ville hitta på något nytt. Strömmingen och tvättbrädan på toaletten är väl i stort sett det enda som är kvar från ”Kajen”-tiden, säger entreprenören Björn Carlsson med ett skratt.

Och det solklara läget så klart.

– Det är ju ett perfekt läge, det finns alla möjligheter här, säger sonen Viktor Carlsson som kommer att finnas på plats på La Petite en hel del.

Det har gått undan i svängarna. Carlssons har bara hållit på några intensiva veckor med att göra om och piffa till så det ska passa det nya konceptet.

För det var inte helt planerat. Men tiderna som råder gjorde att planerna ritades om en smula i familjeföretaget.

– Det kinesiska tecknet för kris är ju detsamma som för möjlighet. Vi vill inte återupprepa oss med Kajen utan göra något nytt. Då bestämde vi oss för det här, det kändes helt rätt i tiden.

Inredningen har bytts ut och gjorts om. Foto: Avig Photo

La Petite smygstartar med luncher tisdag–söndag med dagens soppa och dagens sallad.

– Och såklart vår världsberömda Toast Skagen från Västerås Officersmäss!

Sedan, när alkoholtillståndet är i hamn förhoppningsvis i början på juni, utökas menyn.

– Det här ska vara ett ställe där man kan hänga på kvällarna. Ett enkelt sätt att umgås med antingen en liten bit mat eller en kaffe, ett glas vin eller en glass. Det ska vara gott att mötas, på flera sätt, säger de.

Särskilt under dessa tider.

– Vi människor behöver mötas, särskilt nu när det är som det är med social distansering. Finns ett uppdämt behov, säger Björn.

– Och det här är ju utomhus, så det perfekt, skjuter Viktor in.

Även på La Petite jobbar Carlssons ”superlokalt”.

– Det är vår grej, både vad gäller mat och dryck, och det vill såklart även göra här.

Skönt soffhäng på trädäcket. Foto: Avig Photo

Foto: Avig Photo

Foto: Avig Photo

Foto: Avig Photo

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Miljoner till kompetensutveckling i Östra Mellansverige

Pandemin slår hårt mot svensk ekonomi. I en unikt snabb process fördelar Svenska ESF-rådet idag ut stöd till 22 projekt som ska erbjuda kompetensutveckling till varslade och permitterade. I regionen...lördag 30/5 16:07

1 200 jobb inom hotell och restaurang i länet kan vara i farozonen

Branschorganisation Visita har låtit Handels Utredningsinstitut, HUI, ta fram en ny studie som visar hur coronakrisen slår mot besöksnäringen i landets regioner. Rapporten visar att så många som 1...onsdag 27/5 16:26

De putsar Skrapans fasad – hängandes i rep

Fönsterputs på hög nivå: "Fäster repen i balkar och hissar oss nedåt" Här är Västeråsföretaget som utför ett minst sagt svindlande uppdrag. Under torsdagen påbörjade de arbetet med att putsa Skrapans utsida – hängandes i rep. – Det är högt. Det finns så mycket att...lördag 23/5 13:27

Corona slår hårt mot krogarna: Nattklubb i konkurs

Konkursförvaltaren: "Vi har träffat de anställda" I slutet av förra veckan begärdes nattklubben Royale, bolaget bakom verksamheten, Västerås Nöje AB i konkurs. I måndags tog Västmanlands tingsrätt beslut att försätta bolaget i konkurs.onsdag 20/5 21:30

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING