Grindarna är nu öppnade till nya La Petite. Björn och Viktor Carlsson välkomnar till den omgjorda lilla pärlan vid Färjkajen. Foto: Avig Photo

Carlsson på Kajen har förvandlats till La Petite

Au revoir, Carlsson på Kajen. Bienvenue, La Petite. I morgon fredag är det sjösättning för en uppdaterad version av Västerås minsta restaurang.

  • Publicerad 20:10, 14 maj 2020

La Petite, ”Den lilla”, är ett passande namn på det lilla krypinet intill Mälarbåtarna på Färjkajen.

Små, enkla medel är också nyckeln till framgång för stället som sedan 2008 gick under namnet Carlsson på Kajen och nu fått en uppfräschning och bytt namn och inriktning.

– Vi har ju haft det här stället sedan 2008 och kände att vi ville hitta på något nytt. Strömmingen och tvättbrädan på toaletten är väl i stort sett det enda som är kvar från ”Kajen”-tiden, säger entreprenören Björn Carlsson med ett skratt.

Och det solklara läget så klart.

– Det är ju ett perfekt läge, det finns alla möjligheter här, säger sonen Viktor Carlsson som kommer att finnas på plats på La Petite en hel del.

Det har gått undan i svängarna. Carlssons har bara hållit på några intensiva veckor med att göra om och piffa till så det ska passa det nya konceptet.

För det var inte helt planerat. Men tiderna som råder gjorde att planerna ritades om en smula i familjeföretaget.

– Det kinesiska tecknet för kris är ju detsamma som för möjlighet. Vi vill inte återupprepa oss med Kajen utan göra något nytt. Då bestämde vi oss för det här, det kändes helt rätt i tiden.

Inredningen har bytts ut och gjorts om. Foto: Avig Photo

La Petite smygstartar med luncher tisdag–söndag med dagens soppa och dagens sallad.

– Och såklart vår världsberömda Toast Skagen från Västerås Officersmäss!

Sedan, när alkoholtillståndet är i hamn förhoppningsvis i början på juni, utökas menyn.

– Det här ska vara ett ställe där man kan hänga på kvällarna. Ett enkelt sätt att umgås med antingen en liten bit mat eller en kaffe, ett glas vin eller en glass. Det ska vara gott att mötas, på flera sätt, säger de.

Särskilt under dessa tider.

– Vi människor behöver mötas, särskilt nu när det är som det är med social distansering. Finns ett uppdämt behov, säger Björn.

– Och det här är ju utomhus, så det perfekt, skjuter Viktor in.

Även på La Petite jobbar Carlssons ”superlokalt”.

– Det är vår grej, både vad gäller mat och dryck, och det vill såklart även göra här.

Skönt soffhäng på trädäcket. Foto: Avig Photo

Foto: Avig Photo

Foto: Avig Photo

Foto: Avig Photo

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Krönika: Säkerhet och synlighet på LinkedIn

LinkedIn är med sina 774 miljoner medlemmar det största nätverket som inriktar sig på användarnas professionella och yrkesmässiga digitala närvaro. Företagets vision är att skapa ekonomiska...tisdag 30/11 15:07

Krönika: Money talks i en allt mer komplex vardag

Hej företagare! Hinner du stanna upp och läsa en reflektion om din och de flesta entreprenörers vardag? Tiden rusar och världen snurrar på, eller hur? Och det är inte helt lätt att se en förändring...tisdag 30/11 15:04

UF-chefen: "Otroligt bra processutbildning för eleverna"

Att driva UF-företag är något som många elever runt om i Sverige gör varje år och dessutom uppskattar väldigt mycket. Nyligen har ”UF Målbild 20/21” avslutats och Västmanland är bäst i Sverige!...måndag 29/11 19:05

Deras affärsidé: Konverterar vanliga cyklar till elcyklar

I Västerås är det många gymnasieelever som får chansen att driva ett UF-företag. I år har ett gäng elever från ABB Gymnasiet skapat ett företag som de satsar stort på. De heter ReBike UF och deras...måndag 29/11 18:50

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Konserthuset ny skådeplats: Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna...söndag 24/10 15:51

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING