Grindarna är nu öppnade till nya La Petite. Björn och Viktor Carlsson välkomnar till den omgjorda lilla pärlan vid Färjkajen. Foto: Avig Photo

Carlsson på Kajen har förvandlats till La Petite

Au revoir, Carlsson på Kajen. Bienvenue, La Petite. I morgon fredag är det sjösättning för en uppdaterad version av Västerås minsta restaurang.

Publicerad

La Petite, ”Den lilla”, är ett passande namn på det lilla krypinet intill Mälarbåtarna på Färjkajen.

Små, enkla medel är också nyckeln till framgång för stället som sedan 2008 gick under namnet Carlsson på Kajen och nu fått en uppfräschning och bytt namn och inriktning.

– Vi har ju haft det här stället sedan 2008 och kände att vi ville hitta på något nytt. Strömmingen och tvättbrädan på toaletten är väl i stort sett det enda som är kvar från ”Kajen”-tiden, säger entreprenören Björn Carlsson med ett skratt.

Och det solklara läget så klart.

– Det är ju ett perfekt läge, det finns alla möjligheter här, säger sonen Viktor Carlsson som kommer att finnas på plats på La Petite en hel del.

Det har gått undan i svängarna. Carlssons har bara hållit på några intensiva veckor med att göra om och piffa till så det ska passa det nya konceptet.

För det var inte helt planerat. Men tiderna som råder gjorde att planerna ritades om en smula i familjeföretaget.

– Det kinesiska tecknet för kris är ju detsamma som för möjlighet. Vi vill inte återupprepa oss med Kajen utan göra något nytt. Då bestämde vi oss för det här, det kändes helt rätt i tiden.

Inredningen har bytts ut och gjorts om. Foto: Avig Photo

La Petite smygstartar med luncher tisdag–söndag med dagens soppa och dagens sallad.

– Och såklart vår världsberömda Toast Skagen från Västerås Officersmäss!

Sedan, när alkoholtillståndet är i hamn förhoppningsvis i början på juni, utökas menyn.

– Det här ska vara ett ställe där man kan hänga på kvällarna. Ett enkelt sätt att umgås med antingen en liten bit mat eller en kaffe, ett glas vin eller en glass. Det ska vara gott att mötas, på flera sätt, säger de.

Särskilt under dessa tider.

– Vi människor behöver mötas, särskilt nu när det är som det är med social distansering. Finns ett uppdämt behov, säger Björn.

– Och det här är ju utomhus, så det perfekt, skjuter Viktor in.

Även på La Petite jobbar Carlssons ”superlokalt”.

– Det är vår grej, både vad gäller mat och dryck, och det vill såklart även göra här.

Skönt soffhäng på trädäcket. Foto: Avig Photo
Foto: Avig Photo
Foto: Avig Photo
Foto: Avig Photo
Powered by Labrador CMS