Grindarna är nu öppnade till nya La Petite. Björn och Viktor Carlsson välkomnar till den omgjorda lilla pärlan vid Färjkajen. Foto: Avig Photo

Carlsson på Kajen har förvandlats till La Petite

Au revoir, Carlsson på Kajen. Bienvenue, La Petite. I morgon fredag är det sjösättning för en uppdaterad version av Västerås minsta restaurang.

  • Publicerad 20:10, 14 maj 2020

La Petite, ”Den lilla”, är ett passande namn på det lilla krypinet intill Mälarbåtarna på Färjkajen.

Små, enkla medel är också nyckeln till framgång för stället som sedan 2008 gick under namnet Carlsson på Kajen och nu fått en uppfräschning och bytt namn och inriktning.

– Vi har ju haft det här stället sedan 2008 och kände att vi ville hitta på något nytt. Strömmingen och tvättbrädan på toaletten är väl i stort sett det enda som är kvar från ”Kajen”-tiden, säger entreprenören Björn Carlsson med ett skratt.

Och det solklara läget så klart.

– Det är ju ett perfekt läge, det finns alla möjligheter här, säger sonen Viktor Carlsson som kommer att finnas på plats på La Petite en hel del.

Det har gått undan i svängarna. Carlssons har bara hållit på några intensiva veckor med att göra om och piffa till så det ska passa det nya konceptet.

För det var inte helt planerat. Men tiderna som råder gjorde att planerna ritades om en smula i familjeföretaget.

– Det kinesiska tecknet för kris är ju detsamma som för möjlighet. Vi vill inte återupprepa oss med Kajen utan göra något nytt. Då bestämde vi oss för det här, det kändes helt rätt i tiden.

Inredningen har bytts ut och gjorts om. Foto: Avig Photo

La Petite smygstartar med luncher tisdag–söndag med dagens soppa och dagens sallad.

– Och såklart vår världsberömda Toast Skagen från Västerås Officersmäss!

Sedan, när alkoholtillståndet är i hamn förhoppningsvis i början på juni, utökas menyn.

– Det här ska vara ett ställe där man kan hänga på kvällarna. Ett enkelt sätt att umgås med antingen en liten bit mat eller en kaffe, ett glas vin eller en glass. Det ska vara gott att mötas, på flera sätt, säger de.

Särskilt under dessa tider.

– Vi människor behöver mötas, särskilt nu när det är som det är med social distansering. Finns ett uppdämt behov, säger Björn.

– Och det här är ju utomhus, så det perfekt, skjuter Viktor in.

Även på La Petite jobbar Carlssons ”superlokalt”.

– Det är vår grej, både vad gäller mat och dryck, och det vill såklart även göra här.

Skönt soffhäng på trädäcket. Foto: Avig Photo

Foto: Avig Photo

Foto: Avig Photo

Foto: Avig Photo

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Svinnsatsning gör att kunder kan sänka priset

Idag kostar en liter mjölk 10 kronor, sedan 8 kronor dagen efter och sedan 5 kronor ytterligare en dag till. ICA Maxi Hälla är en av butikerna om infört en apparat för att sänka priset på varor som...onsdag 20/10 20:12

Krönika: Psykologisk säkerhet i en föränderlig värld

Förr i tiden förklarades världen av begrepp som stabilitet, säkerhet, tydlighet och enkelhet. Vi skapade tydliga tre-, fem-, och tioårsplaner som vi fokuserade på och höll oss fast i. Världen som vi...tisdag 19/10 9:30

Krönika: Vi vill se fler kvinnliga företagare

Trots att Sverige är ett av världens mest jämställda länder och ett land med historiskt stark entreprenöriell anda, halkar vi efter vad gäller kvinnor och företagande. Detta ser vi tyvärr gång på...tisdag 19/10 9:20

Krönika: Den digitala marknadsföringslingon

I de flesta branscher och ämnesområden används en massa ord som känns obegripliga för den oinvigde och ibland även för den invigde.tisdag 19/10 9:10

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson,...torsdag 13/5 15:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING